Η κοροϊδία του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο συνεχίζεται…

142

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Κύπρος είναι η δεύτερη πιο ακριβή χώρα στην Ευρώπη στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος 

Ζούμε σε μια χώρα που έχει το προνόμιο του ήλιου για πάνω από 300 ημέρες τον χρόνο. Και όμως, πληρώνουμε το δεύτερο πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη, ακριβότερο ακόμα κι από χώρες που βλέπουν κυριολεκτικά τον ήλιο με το κιάλι. Το να συναγωνιζόμαστε με την Τσεχία για την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, πραγματικά μας ξεπερνά.

Πόση κοροϊδία να αντέξει πια ο καταναλωτής;

Όπως θα δείτε και στη λίστα που ακολουθεί με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος ανά χώρα στην Ευρώπη, η Κύπρος κατέχει την δεύτερη υψηλότερη θέση για το οικιακό ρεύμα. Οι Κύπριοι πολίτες καλούνται κάθε διμηνία να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για μια υπηρεσία που, σε μια ευρωπαϊκή, μεσογειακή χώρα με τόσο ηλιακό δυναμικό, θα έπρεπε να είναι και φθηνή και πράσινη.

Η ακριβότερη χώρα με τον φθηνότερο ήλιο

Το να είναι η Κύπρος από τις ακριβότερες χώρες στην Ε.Ε. στην τιμή του ρεύματος, ενώ έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ηλιοφάνειας δεν είναι μόνο ειρωνικό – είναι ντροπή.

Αλήθεια, τι συμφέροντα εξυπηρετούνται; Πάντως σίγουρα όχι των καταναλωτών.

Και αναμένονται νέες αυξήσεις στο ρεύμα κατά 3%. Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ

“Φωτοβολταϊκά..για κανέναν”

Σε αυτό το σημείο, μην ξεχνάμε και την απάτη των φωτοβολταϊκών.

Εγκατέστησαν οι πολίτες φωτοβολταϊκά με λεφτά από την τσέπη τους και πάνω από τους μισούς δεν πήραν την επιδότηση που τους έταξε η Κυβέρνηση. Και δεν φτάνει αυτό… τώρα ζητούν να πληρώσουμε με δικά μας χρήματα ΚΑΙ τους αποθηκευτές ενέργειας.

Εμείς ένα έχουμε να πούμε…

Στην Κύπρο ζούμε στο σκοτάδι. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.