Ενώπιον της μεγαλύτερης υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, που κλήθηκε ποτέ να αντιμετωπίσει βρίσκεται η Αστυνομία, αφού ποτέ προηγουμένως στα χρονικά, δεν υπήρξαν τόσες καταγγελίες εναντίον ενός προσώπου, όπως στην περίπτωση του καθηγητή που συνελήφθη στη Λεμεσό, μετά από καταγγελία μαθήτριας.
Μόλις ο κύκλος της σιωπής έσπασε από την πρώτη μαθήτρια, το δρόμο της, ακολούθησαν σύμφωνα με πληροφορίες κι άλλα ανήλικα πρόσωπα που φοιτούν στο ίδιο σχολείο, τα οποία προχώρησαν σε καταγγελία στην Αστυνομία και πιο συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Διαχείρισης Υποθέσεων Ευάλωτων Προσώπων του Αρχηγείου της Αστυνομίας. Ο αριθμός των καταγγελιών, όπως ανέφερε αρμόδια πηγή, δεν μπορεί να ειπωθεί με ακρίβεια, καθότι η διερεύνηση βρίσκεται στα αρχικά στάδια και αυτός αλλάζει συνεχώς, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι είναι ο μεγαλύτερος που είχαν ποτέ ενώπιόν τους.
Η προηγούμενη μεγάλη υπόθεση ήταν αυτή σε βάρος του καθηγητή ιππασίας το 2021, εναντίον του οποίου είχαν καταγγελθεί πέντε υποθέσεις, τρεις εκ των οποίων οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου και τελικώς καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση, ανέφερε η ίδια πηγή.
Σε ότι αφορά στις καταγγελίες κατά του καθηγητή μέσης εκπαίδευσης, τα στοιχεία που έρχονται ενώπιον των Αρχών είναι πάρα πολλά, μέσα από μαρτυρίες ή καταγγελίες και κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει που θα σταματήσουν. Μάλιστα, η Υποδιεύθυνση Ευάλωτων Προσώπων, κρατά κλειστά τα χαρτιά της για την υπόθεση, αφού δεν θέλει να επηρεαστεί οποιαδήποτε μαρτυρία ή να στιγματιστεί οποιοδήποτε ανήλικο πρόσωπο και να μην καταθέσει όσα γνωρίζει, υπό το φόβο ότι θα αποκαλυφθούν τα προσωπικά του στοιχεία.
Τρέχουν και επεκτείνονται οι έρευνες
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και λαμβάνονται καταθέσεις από μαθητές, ενώ σε κάποια στιγμή θα κληθούν να καταθέσουν και καθηγητές από το σχολείο που υπηρετούσε ο καθηγητής, ώστε να διαφανεί αν γνώριζαν οι συνάδελφοί του για τη φερόμενη δράση του στις σχολικές αίθουσες.
Είναι πάγια τακτική της Αστυνομίας, εξήγησε η ίδια πηγή, να καλούνται τελευταίοι οι συνάδελφοι ενός προσώπου που καταγγέlλεται για σεξουαλική κακοποίηση και το ίδιο θα ισχύσει και στην προκειμένη περίπτωση. Μάλιστα, οι έρευνες αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλα σχολεία, στα οποία εργαζόταν στο παρελθόν ο καθηγητής, ο οποίος είναι μεγάλος σε ηλικία και όπως ανέφερε η αρμόδια πηγή στον REPORTER, υπηρέτησε σε διάφορα σχολικά ιδρύματα κατά το παρελθόν.
Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται αν κριθεί αναγκαίο, το διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησής του να ανανεωθεί για να ολοκληρωθούν οι έρευνες των Αρχών.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ωστόσο αυτό αναμένεται να γίνει όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες των Αρχών και κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, δεδομένου ότι η Αστυνομία θα κρίνει ότι προκύπτει υπόθεση εναντίον του.
H Aστυνομία, μέσω του REPORTERαπηύθυνε πάντως έκκληση στους γονείς, αλλά και σε οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε για τη συγκεκριμένη ή οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, να ενημερώνει τις Αρχές, ώστε να γίνεται άμεσα διερεύνηση τέτοιας φύσεως υποθέσεων.
πηγή: Reporter