Ή μίζα… τῆς μίζας… ὦ Μπόμπολα!

Το κουβάρι του περιβόητου σκανδάλου για τα ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ ξετυλίγεται σιγά σιγά. Πιο συγκεκριμένα ο αριθμός των εμπλεκομένων ανέρχεται στους 19, με μίζες αξίας 1.162.300 ευρώ. Η αστυνομία δηλώνει ότι μέχρι τώρα πήρε 142 καταθέσεις και διενήργησε 28 έρευνες ενώ για την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου αναμένεται να ληφθούν ακόμη 65 περίπου καταθέσεις από ότι προκύπτει από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις και αναμένεται να γίνουν ακόμη 4 έρευνες.

Όλα καλά και άγια μέχρι εδώ. Με τα υπόλοιπα σκάνδαλα όμως τι γίνεται;

Ο Μπόμπολας φέρεται να έδωσε μίζες για να «κάνει» την δουλειά του. Και ποιος δεν το κάνει θα πει κάποιος; Αρχίνα από τα οδικά έργα, κάτι αερογέφυρες στη Λεμεσό και σταμάτα στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων. Εκεί, μέσα σε τόσα χρόνια ασυδοσίας, δεν υπάρχουν σκάνδαλα;

Πάρτε το πιο απλό παράδειγμα με την καταστροφή της οικονομίας. Πως ενήργησε η Αστυνομία; Αν για ένα σκάνδαλο του ενός εκατομμυρίου όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους και η δικαιοσύνη φαίνεται να επιτελεί το έργο της, στα σκάνδαλα δισεκατομμυρίων που κατέστρεψαν τον τόπο που είναι οι έρευνες; Που είναι οι καταθέσεις και που ξεκινούν και που τελειώνουν τα ερωτηματικά για το ποιος φταίει τελικά;

Υπόθεση FOCUS

Τελικά τι γίνεται με αυτή την υπόθεση; Στοιχεία υπάρχουν, τα χρήματα βρέθηκαν αλλά μας λείπουν οι καταθέσεις. Να χαιρόμαστε την δικαιοσύνη μας αν οι καταθέσεις 10 φοιτητών θεωρείται ανακριτικό έργο για ένα τόσο μεγάλο θέμα.

Εκατομμύρια Γιάννη Παπαδόπουλου

Ο εκδότης του «Πολίτη» αποδεδειγμένα χρωστάει αρκετά εκατομμύρια εδώ και χρόνια στο Τμήμα Φορολογίας. Χρωστάει σε ένα Τμήμα που έχει πάρει «σβάρνα» τους μικροεπιχειρηματίες και τους ελέγχει για μικροποσά με σκοπό την συμμόρφωση ή την φυλάκιση. Φυσικά τους νόμους δεν τους φτιάχνει το Τμήμα Φορολογίας αλλά το κράτος, ωστόσο, όταν το Τμήμα επιλεκτικά ελέγχει και τιμωρεί μικροεπιχειρηματίες και βιοπαλαιστές τότε μπορούμε και εδώ να μιλήσουμε για ασυδοσία. Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή το ΤΕΠ χρωστάει στο κράτος αρκετά εκατομμύρια. Για το ποιοι μεγαλοοφειλέτες όμως χρωστούν στο ΤΕΠ δεν γίνεται ούτε λόγος. Αν σκοπός είναι να παραποιούμε την δικαιοσύνη όπως μας βολεύει για να εξυπηρετήσουμε συμφέροντα διαφόρων ας μας το πουν και να διαγράψουμε τη λέξη «κράτος δικαίου» που κάποιοι ουτοπικά αναφέρονται…

Το συγκεκριμένο σκάνδαλο το έφερε στο φως η «24» εδώ και 2 χρόνια, χωρίς ωστόσο κανείς να ενδιαφερθεί. Όσες φορές προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε για το θέμα με το Τμήμα Φορολογίας η απάντηση ήταν ότι δεν μπορούν να μας πουν που βρίσκονται οι έρευνες επειδή πρέπει να υπάρξει πλήρης εχεμύθεια σε τέτοια ζητήματα. Και εγώ σας ερωτώ κ. Τσαγγάρη, Έφορε Φορολογίας, ο κόσμος, αυτός που πληρώνει τους φόρους του δεν έχει δικαίωμα να γνωρίζει για το ποιοι χρωστούν εκατομμύρια στον τόπο και τι βήματα κάνετε προς είσπραξη των χρωστούμενων;

Το πάρτι δεν σταματά…

Όλα τα πιο πάνω είναι μόνο ένα λιθαράκι στα μεγάλα σκάνδαλα του τόπου. Η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, έχει επιλεκτική όραση όμως. Το κράτος δικαίου τιμωρεί στο τέλος τους φτωχούς και τίμιους και επικροτεί τους μεγάλό -ληστές του τόπου με τους φακέλους τους να μένουν κλειδωμένοι σε συρτάρια διαφόρων «κουμπάρων» και αρκετά στοιχεία να χάνονται ως δια μαγείας.

Αν περάσουν χειροπέδες στον Μπόμπολα για το ότι έδωσε μίζες, τότε γιατί δεν συλλαμβάνουν και διάφορους λειτουργούς, βουλευτές και μεγαλοεπιχειρηματίες που οι κακοτεχνίες, τα σκάνδαλα και οι ενέργειες του διέλυσαν τον τόπο;

Βάλτε φυλακή όσους Μπόμπολες θέλετε. Οι λειτουργοί όμως θα είναι ακόμα εκεί και θα περιμένουν τον επόμενο μίζα – δώρο για να αγοράσουν διαμερίσματα στα παιδιά τους ή να πάνε διακοπές σε εξωτικά νησιά.

Κυνηγάτε τις μαρίδες και αφήνετε τους καρχαρίες να τριγυρνούν ελεύθεροι για να τρώνε τις σάρκες του κόσμου. Το αποδείξατε μόνοι σας. Σε 13 ημέρες πήρατε 200 καταθέσεις, ενώ για τα υπόλοιπα τα πάντα καλύπτονται από μυστήριο.

Μεταξύ της δικαιοσύνης και της απονομής δικαιοσύνης υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που τις χωρίζει. Και εσείς με τις πράξεις σας μεγαλώνετε ακόμη περισσότερο το χάσμα…