Η NASA αποκαλύπτει το σχέδιο που θα πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο

H NASA αποκάλυψε το σχέδιό της να συντρίψει σκόπιμα ένα διαστημόπλοιο αξίας 330 εκατομμυρίων δολαρίων πάνω σε έναν αστεροειδή προκειμένου να διαπιστώσει αν θα επιβιώσει από αυτή τη σύγκρουση.

Σε μερικές εβδομάδες το Double Asteroid Redirection Test ή αλλιώς DART της NASA θα κάνει την πρώτη του δοκιμή για να διαπιστωθεί αν το συγκεκριμένο διαστημόπλοιο θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί τη Γη σε ενδεχόμενη απειλή από έναν αστεροειδή ή κομήτη.

Μπορεί να ακούγεται σαν σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά η NASA σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ένας από τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια για να αναλύσει την πρόσκρουση που θα έχει το DART με τον αστεροειδή πλάτους 160 μέτρων που είναι γνωστός ως «Dimorphos».

Κι ενώ ο συγκεκριμένος αστεροειδής δεν πρόκειται να χτυπήσει τη Γη σύντομα, οι επιστήμονες θεωρούν ότι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα προκαλούσε μεγάλη ζημιά στον πλανήτη μας.

Σύμφωνα με τη USA TODAY, ο αξιωματικός πλανητικής άμυνας της NASAΛίντλεϊ Τζόνσον, είπε: «Δεν θέλουμε να βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου ένας αστεροειδής θα κατευθύνεται προς τη Γη και στη συνέχεια θα πρέπει να δοκιμάζουμε τις αντιδράσεις μας».

Και πρόσθεσε: «Θέλουμε να μάθουμε πώς λειτουργεί το διαστημόπλοιο και ποια θα είναι η αντίδραση του αστεροειδή στην πρόσκρουση πριν βρεθούμε σε μια τέτοια κατάσταση».

πηγή: OMEGALIVE