Η ώρα μηδέν έφτασε για το #MasterChefGR! Aναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής!

Eίναι γεγονός ότι δεν υπήρχε άγχος για το νικητή, αφού και οι δύο φιναλίστ του #MasterChefGR υπήρξαν υποδειγματικοί χαρακτήρες και μάγειρες! Όποιος και να έπαιρνε τα λεφτά κερδισμένη έβγαινε σίγουρα η τηλεόραση!

Μετά από μία σειρά απαιτητικών μαγειρικών προκλήσεων, οι δυο φιναλίστ Παναγιώτης Κουμουνδούρος και Καλλιόπη Μπεζαντέ άναψαν για μία τελευταία φορά τις κουζίνες τους, ούτως ώστε να δημιουργήσουν το καλύτερο πιάτο τους. Oι τρεις chef κριτές Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος υποδέχθηκαν τους δύο διεκδικητές του τίτλου του MasterChef στην τελευταία τους δοκιμασία, που έκρινε ποιος ήταν αυτός που κατέκτησε την πρώτη θέση.

Η δοκιμασία αντιγραφής ήταν η σημαντικότερη του τελικού του διαγωνισμού καθώς η δημιουργός του πιάτου ήταν κι εκείνη που έκρινε και βαθμολόγησε τις προσπάθειες των δύο φιναλίστ. Ο λόγος για την κορυφαία Βρετανή chef, Clare Smyth, η οποία αποτελεί τη μόνη γυναίκα με την ανώτατη διάκριση του οδηγού Michelin στη χώρα της. Η ίδια έφερε στους δυο φιναλίστ του MasterChef ένα εξαιρετικής κομψότητας πιάτο, που στόχο είχε να κλέψει τις εντυπώσεις.

Η απαιτητικότητα του πιάτου ανέβασε την αδρεναλίνη στα ύψη κι οι μαγειρικοί πάγκοι της Καλλιόπης και του Παναγιώτη πήραν φωτιά, ούτως ώστε να ανταποκριθούν όσο πιο ψύχραιμα και με καθαρό μυαλό στο ζητούμενο.

4245977853584108 Untitled

Κι ενώ ο μεγάλος τελικός του MasterChef είναι σε εξέλιξη κι όλοι περιμένουν να μάθουν το μεγάλο νικητή, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος άναψε φωτιές λίγο πριν τη live μετάδοση.

Συγκεκριμένα μόλις ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των πιάτων των δύο φιναλίστ, ο σεφ ανέφερε πως μένει να μάθουν το αποτέλεσμα αλλά και κάτι άλλο. «Μένει να ανακοινώσουμε τις υπόλοιπες βαθμολογίες και να μάθουμε αν αληθεύει ότι ο Σωτήρης μπορεί του χρόνου να μην είναι μαζί μας στο MasterChef.»

Εκείνη τη στιγμή όλοι οι κριτές ξέσπασαν σε γέλια, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να αγκαλιάζει τον Σωτήρη Κοντιζά και τον δεύτερο να λέει: «Που το ήξερες;»

Η ώρα της ανακοίνωσης έφτασε και νικητής του MasterChef 2022 αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, ο οποίος κέρδισε το έπαθλο των 50.000 ευρώ. Ο Παναγιώτης συγκέντρωσε 58 βαθμούς συνολικά έναντι των 53 της Καλλιόπης.

 

Συγκίνηση, ενθουσιασμός και φυσικά πολλά χαμόγελα επικράτησαν στο πλατό του ριάλιτι μαγειρικής μετά την ανακοίνωση του ονόματος του μεγάλου νικητή!

Με το που ανακοινώθηκε λοιπόν το όνομα του Παναγιώτη Κουμουνδούρου ως του μεγάλου νικητή του φετινού κύκλου του MasterChef απέναντι σε μία πολύ δυνατή αντίπαλό πως ήταν η Καλλιόπη Μπεζαντέ, όλοι άρχισαν να πανηγυρίζουν, τρέχοντας προς το μέρος των δύο μονομάχων για να τους συγχαρούν.

Φυσικά δεν έλειψαν και τα δάκρυα χαράς του νικητή αλλά και εκείνα των δικών του ανθρώπων που ήθελαν να τον δουν στο βάθρο.

Όσο για τους κριτές, έσπευσαν φυσικά και εκείνοι με τη σειρά τους να τον συγχαρούν, χαρίζοντας όμως και μία μεγάλη αγκαλιά στην άξια αντίπαλό του.

Στο τέλος ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε τη διεξαγωγή του επόμενου κύκλου του MasterChef ενώ ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος παρότρυνε τους πάντες να φάνε, να χορέψουν και να χαρούν το τέλος του φετινού κύκλου.

πηγή: Reporter