Η ΠΕΟ δε θα δεχτεί αμαχητί την επιβολή μέτρων

Θεωρεί επίσης ότι χρειάζεται από κοινού, Κυβέρνηση και λαός, να αντιτάξουμε στις απαιτήσεις της Τρόικα μια άλλη στρατηγική με διαφορετική προσέγγιση.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΟ δηλώνει πως δεν εκπλήσσεται από το γεγονός ότι τα μέτρα που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία απεργάζεται η Τρόικα και επιμένει να εφαρμοστούν στην Κύπρο, είναι τα ίδια που επέβαλε και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα.

Αναφέρει πως «έχει αποδειχτεί ότι καμιά από αυτές τις χώρες,  δεν είχε τα αποτελέσματα που υποτίθεται ότι θα έφερναν οι τόσες θυσίες των εργαζομένων και του λαού, αντίθετα ως αποτέλεσμα έχουν βυθιστεί πιο πολύ μέσα στην ύφεση, στην υπανάπτυξη και την ανεργία και βρίσκονται αντιμέτωποι με αδιέξοδα».

Όπως προσθέτει «αυτή η επιμονή της Τρόικα δεν είναι άσχετη με την κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία ότι η κρίση πρέπει να φορτωθεί στον απλό κόσμο, γιατί δήθεν ο πλούτος πρέπει να προστατευτεί ώστε να υπάρχουν επενδύσεις που θα φέρουν τάχα την ανάπτυξη» και σημειώνει πως «η δική μας προσέγγιση είναι ότι υπάρχουν μέτρα που έχουν προταθεί τα οποία χρειάζεται να συζητήσουμε».

«Όμως υπάρχουν και μέτρα που είναι απαράδεχτα και θα οδηγήσουν την οικονομία σε ασφυξία. Αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να γίνουν κάποιες θυσίες. Όμως αυτές να κατανέμονται δίκαια, ανάλογα με τις πλάτες του κάθε ενός. Τα μέτρα πρέπει να μην πνίξουν την ανάπτυξη και να οδηγήσουν σε φαύλο κύκλο. Είμαστε σε συνεχή διάλογο με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα και την Κυβέρνηση, για να γίνει κατορθωτό να διατυπώσουμε συλλογικά ως Κύπρος, αντιπροτάσεις που θα είναι κοινωνικά ανεχτές και υλοποιήσιμες», συμπληρώνει.

Πηγή: ΚΥΠΕ