Η πιο διάσημη γιορτή μπύρας άνοιξε τις πύλες της (pics)

{loadposition ba_textlink}

Η φαντασμαγορική έναρξη της πιο διάσημης και επιτυχημένης γιορτής μπύρας στον κόσμο προσέλκυσε, όπως κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών σε ένα πάρτι, που θα διαρκέσει ως τις 5 Οκτωβρίου.

Η περίφημη Oktoberfes υποδέχεται τους λάτρεις της μπύρας για δυο ολόκληρες εβδομάδες μοναδικού ξεφαντώματος!

Οι διοργανωτές σας προσκαλούν και φέτος να γίνετε ένα με την ξεχωριστή γερμανική κουλτούρα, με τη μπύρα να έχει την τιμητική της και τους Γερμανούς να αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το εθνικό τους προϊόν.

Ένα μικρό χωριό με δεκάδες μεγάλες και μικρές τέντες, η καθεμία από τις οποίες έχει το δικό της θέμα και την ανάλογη διακόσμηση στήνεται στην περιοχή Theresienwiese (Το λιβάδι της Τερέζας) του Μονάχου.

Σύμφωνα με το εθιμοτυπικό, μόλις το ρολόι σημάνει 12 το μεσημέρι, την ημέρα των εγκαινίων, ο δήμαρχος του Μονάχου ανοίγει με ένα ειδικό σφυράκι το πρώτο βαρέλι μπύρας, φωνάζοντας «O zapft is», δηλαδή «το βαρέλι είναι στη διάθεση σας».

Φέτος στον 181ο εορτασμό η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στην σκηνή Schottenhamel. Η μπύρα, που προσφέρεται άφθονη είναι συνήθως πιο σκούρα και αρκετά πιο δυνατή, από τις συνηθισμένες.

Σερβίρεται σε ποτήρια του ενός λίτρου και είναι προσφορά των ζυθβιομηχανιών του Μονάχου Lowenbrau, Spaten, Augustiner, Hofbrau, Paulaner και Hacker-Pchorr. Ως συνοδευτικό επιλέγεται ακόμα ένα έδεσμα, που είναι συνυφασμένο με την γαστρονομική κουλτούρα της Γερμανίας και δεν είναι άλλο από το λουκάνικο.

Ο καλός καιρός του Σεπτεμβρίου στη Βαυαρία συμβάλλει στην επιτυχία της διοργάνωσης την οποία επισκέπτονται περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο. Μάλιστα υπολογίζεται ότι το 15% των επισκεπτών είναι τουρίστες, συμβάλλοντας στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Σήμερα οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων παρελάσεις με παραδοσιακές στολές και πολλά ακόμα πολιτιστικά δρώμενα, ενώ στην περιοχή στήνεται και ένα τεράστιο λούνα παρκ με πολλά παιχνίδια, που μαγεύουν μικρούς και μεγάλους.

Πολλοί είναι εκείνοι που ντύνονται με τις παραδοσιακές φορεσιές της Βαυαρίας, ενώ ένα από τα highlights του φεστιβάλ είναι αναμφισβήτητα τα ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές κορίτσια, που σερβίρουν τις μπύρες.

Μπορείτε και εσείς να προμηθευτείτε παραδοσιακές στολές και ακόμα ένα από τα αναμνηστικά του φεστιβάλ, που περιλαμβάνουν από αυθεντικές γερμανικές κούπες για μπύρα, μέχρι κονκάρδες και μπλουζάκια.

Πηγή: newsbeast.gr Επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.