Η Πρεσβεία ΗΠΑ στη Μόσχα καλεί αμερικανούς να εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία

«Οι πολίτες των ΗΠΑ δεν πρέπει να ταξιδεύουν στη Ρωσία και όσοι διαμένουν ή ταξιδεύουν στη Ρωσία θα πρέπει να αναχωρούν αμέσως από τη Ρωσία, ενώ παραμένουν περιορισμένες επιλογές εμπορικών ταξιδιών», αναφέρει η Αμερικανική Πρεσβεία στη Μόσχα.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών παρέχει πληροφορίες για τα εμπορικά ταξίδια στη σελίδα Πληροφορίες για τους πολίτες των ΗΠΑ στη Ρωσία – Επιλογές ταξιδιού εκτός Ρωσίας στο travel.state.gov. Αυτός ο ιστότοπος παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις εισόδου σε γειτονικές χώρες, τις διαδικασίες ταξιδιού με ληγμένα διαβατήρια των ΗΠΑ σε ορισμένες περιπτώσεις και τις απαιτήσεις βίζας για οικογένειες με μέλη οικογένειας Αμερικανών και Ρώσων υπηκόων.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες των ΗΠΑ ότι το δικαίωμα στην ειρηνική συνάθροιση και η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι εγγυημένα στη Ρωσία. Αποφύγετε όλες τις πολιτικές ή κοινωνικές διαμαρτυρίες και μην φωτογραφίζετε το προσωπικό ασφαλείας σε αυτές τις εκδηλώσεις. Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν Αμερικανούς πολίτες που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις».

πηγή: SIGMALIVE