“Η θρησκευτική ελευθερία σημαντικό στοιχείο της ειρηνευτικής διαδικασίας”

{loadposition ba_textlink}

H θρησκευτική ελευθερία στην Κύπρο θα πρέπει να είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία της ειρηνευτικής διαδικασίας, αναφέρει σε ανακοίνωση το Γραφείο για το Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό (The Office of the Religious Track of the Cyprus Peace Process -).

Το Γραφείο λειτουργεί κάτω από την αιγίδα της Πρεσβείας της Σουηδίας και συντονίζει, μεταξύ άλλων, το διάλογο ανάμεσα στους θρησκευτικούς ηγέτες στην Κύπρο.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε με αφορμή τη σημερινή μέρα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το Γραφείο αναφέρει ότι συνεργάζεται με τους θρησκευτικούς ηγέτες της Κύπρου στα θέματα των τεσσάρων βασικών ελευθεριών και ότι η ελευθερία της θρησκείας στην Κύπρο θα πρέπει να είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Αναφέρεται ακόμη ότι τον Οκτώβριο του 2015, το Γραφείο μαζί με εκπροσώπους από διαφορετικές θρησκευτικές κοινότητες της Κύπρου και εκπροσώπους ΜΚΟ, το Γραφείο του Υπάτου Αρμοστή των ΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Ειδικό Εισηγητή του ΟΗΕ για την ελευθερία της θρησκείας, ανακοίνωσε τη δημιουργία θρησκευτικής πλατφόρμας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο αυτό, διάφορες δραστηριότητες έχουν προγραμματιστεί για το 2016.

Πηγή: ΚΥΠΕ