Η USB Bank Αποκτά την Πλειοψηφία των Μετοχών του Κτιρίου Whitemoon Center

Κτισμένο το 2006 με εμβαδό 12,600 τ.μ., με ιδιωτικούς ισόγειους και υπόγειους χώρους στάθμευσης και ευρισκόμενο σε μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Λευκωσίας, την Έγκωμη, το Whitemoon Center πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός σημείου αναφοράς για την περιοχή αλλά και την πόλη της Λευκωσίας γενικότερα.

Μετά την αρχική επιτυχία της διαχειρίστριας εταιρείας να  εξασφαλίσει μακροχρόνιες συμβάσεις μίσθωσης για το κτίριο και την συνεχή ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, η Τράπεζα USB έχει τώρα ολοκληρώσει συμφωνία για απόκτηση του 75% του κτιρίου με σκοπό να στεγάσει τα νέα κεντρικά της γραφεία ενώ το υπόλοιπο 25% είναι ιδιοκτησία της εταιρείας G.N. Gallery Fanagusta Ltd, μέλος του Christofi Group. Παρόλο που δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα ακριβή ποσά, φημολογείται ότι η συμφωνία αγοράς, που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2015, έκλεισε κοντά στα €10 εκατομμύρια με την αξία του κτιρίου να εκτιμάται γύρω στα €16 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, το κτίριο θα ανακαινιστεί πλήρως από τους νέους ιδιοκτήτες/ενοικιαστές που είναι η Τράπεζα USB. Όλα αυτά θα γίνουν στη βάση σύγχρονων προδιαγραφών ενώ θα προσφέρονται σύγχρονες εγκαταστάσεις και υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης επανδρωμένης υποδοχής, 24ωρων υπηρεσιών ασφαλείας και ελεγχόμενη είσοδο στους χώρους του κτιρίου και στάθμευσης, διαχείριση, εμπορικά καταστήματα και χώρους καφεστίασης όλα σε ένα μοντέρνο και καλαίσθητο περιβάλλον.

Το ανανεωμένο κτίριο έχει προσελκύσει πληθώρα νέων ενοικιαστών, ντόπιους και ξένους, με καφέ, εστιατόρια και επιχειρήσεις να καταλαμβάνουν τους χώρους του κτιρίου.