Η WIZZ AIR αναβαθμίζεται στην κατάταξη του παγκόσμιου περιβαλλοντικού οργανισμού CDP

Η αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες και η κατάταξη στη δεύτερη πιο υψηλή βαθμολογία επιβεβαιώνει την αφοσίωση και την πρόοδο της Wizz Air στην στρατηγική μείωσης του CO2

Η Wizz Air, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη και περιβαλλοντικά βιώσιμη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη*, αναγνωρίστηκε ανάμεσα στις εταιρείες που ηγούνται διεθνώς στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, λαμβάνοντας τη βαθμολογία «B» από τον παγκόσμιο περιβαλλοντικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό CDP.

Η αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες, στη βαθμολογία «B» από «D» το 2022, αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική αναγνώριση από τον CDP, καθώς αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της Wizz Air για άμεση και συντονισμένη δράση στην αντιστροφή της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Επιπλέον, ο CDP απένειμε στη Wizz Air τις υψηλότερες βαθμολογίες στις εκπομπές πεδίου 1 και 2, (περιλαμβανομένης της επαλήθευσης), στις πρωτοβουλίες μείωσης των εκπομπών ρύπων, στα προϊόντα χαμηλών εκπομπών άνθρακα, στις διαδικασίες διαχείρισης κινδύνων και διακυβέρνησης.

Η Wizz Air λειτουργεί με τις χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα ανά επιβάτη/χλμ. μεταξύ των ανταγωνιστών της και είναι αφοσιωμένη στο να συνεχίσει την περαιτέρω μείωση εκπομπών CO2 κατά 25% έως το 2030. Το 2023, η αεροπορική εταιρεία κατάφερε να φτάσει το ιστορικά  χαμηλότερο ετήσιο της ρεκόρ έντασης εκπομπών CO2 , το ο οποίο σημειώθηκε στα  51,5 γραμμάρια ανά επιβάτη/χλμ,  με μείωση 6,8 % σε σχέση με το 2022. ‘Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της στρατηγικής της βιωσιμότητας της αερογραμμής είναι η συνεχής ανανέωση του στόλου αεροσκαφών και οι πρωτοβουλίες αποδοτικότητας λειτουργίας και επενδύσεις σε βιώσιμα καύσιμα αεροπορίας.

Η Wizz Air συμμετέχει στον CDP από το 2021. Πλήρως ευθυγραμμισμένο με την Ομάδα Δράσης για τις Χρηματοοικονομικές Γνωστοποιήσεις που σχετίζονται με το Κλίμα (TCFD), ο CDP κατέχει τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική βάση δεδομένων στον κόσμο. Οι βαθμολογίες του CDP χρησιμοποιούνται ευρέως για να οδηγήσουν τις αποφάσεις επενδύσεων και προμηθειών προς μια οικονομία μηδενικού άνθρακα, βιώσιμη και ανθεκτική.

Η Yvonne Moynihan, Υπεύθυνη ESG της Wizz Air, δήλωσε: «Η βαθμολογία «Β» στην κατάταξη του CDP είναι μία απόδειξη της σημαντικής δράσης που λαμβάνει η Wizz Air για τη διαχείριση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η Wizz Air λειτουργεί ήδη με το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα ανά επιβάτη/χλμ στον κόσμο, και είμαστε περήφανοι που καταφέραμε επίσης να βελτιώσουμε σημαντικά την κατάταξή μας στο CDP φέτος, ειδικά εάν λάβουμε υπόψη ότι το CDP έχει ενισχύσει τα κριτήριά του για βαθμολόγηση. Διαθέτουμε μία σταθερή στρατηγική βιωσιμότητας,  και συνεχίζουμε να επενδύουμε σε τεχνολογία τελευταίας γενιάς αεροσκαφών και βιώσιμα καύσιμα και παραμένουμε δεσμευμένοι στον στόχο μας να μειώσουμε περαιτέρω την ένταση του άνθρακα μας κατά 25% έως το 2030.»

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την στρατηγική της αεροπορικής εταιρείας για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και τη μείωση των εκπομπών CO2 έως το 2030 εδώ.