Ιαπωνία: Συγκίνηση για την εγκυμοσύνη ενός πάντα

 

Συγκίνηση και ενθουσιασμός επικρατεί στα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης σήμερα (26/06) μετά την είδηση ότι ένα γιγάντιο πάντα από το φημισμένο ζωολογικό πάρκο της συνοικίας Ουενό στο Τόκιο παρουσιάζει σημάδια εγκυμοσύνης.

«Μια αύξηση του επιπέδου ορισμένων ορμονών και άλλων δεικτών, όπως και η περιορισμένη όρεξη για φαγητό οδηγούν στην υπόθεση ότι το θηλυκό Σιν Σιν κυοφορεί», μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

Όλες οι εφημερίδες, συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής Nikkei, γράφουν την είδηση η οποία ωστόσο μένει να επιβεβαιωθεί, καθώς η ψευδοκύηση δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, προειδοποίησαν οι υπηρεσίες του ζωολογικού κήπου.

Η Σιν Σιν και ο σύντροφός της Ρι Ρι, ηλικίας έξι ετών και οι δύο, είναι ζευγάρι από τα τέλη Μαρτίου όταν άρχισαν να συμβιώνουν στον ίδιο περίβολο, μακριά από τα μάτια των επισκεπτών.

Αν όπως ελπίζουν οι Ιάπωνες, ένα βρέφος γεννηθεί στο ζωολογικό κήπο του Ουενό, θα είναι το πρώτο τα τελευταία 24 χρόνια και η γέννησή του ύστερα από φυσικό ζευγάρωμα θα αποτελέσει πρωτοφανές γεγονός σε αυτό το πάρκο. Ένα βρέφος είχε γεννηθεί το 1988 με τη μέθοδο της τεχνητής γονιμοποίησης.

Η Κίνα είχε δανείσει στην Ιαπωνία τα δύο γιγάντια πάντα το Φεβρουάριο του 2011. Από τις αρχές Απριλίου του ίδιου έτους οι επισκέπτες μπορούσαν να θαυμάζουν από κοντά τα δύο σπάνια ζώα, με αποτέλεσμα καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες να συρρέουν στο πάρκο. Πριν από την άφιξη των δύο πάντα στην Ιαπωνία, παρόμοιος ενθουσιασμός επικρατούσε στον κόσμο όταν επισκεπτόταν δύο πάντα που είχαν προσφερθεί ως δώρο από το Πεκίνο για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων με το Τόκιο το 1972.

Περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο 24h.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.