Ιατρικός Σύλλογος: “Καμία αντίδραση Αστυνομίας για τους τσαρλατάνους”

Τη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) για τη στάση της Γενικής Εισαγγελίας και στης Αστυνομίας σε σχέση με καταγγελίες του για άτομα που εμφανίζονται ως γιατροί.

«Εκφράζουμε την αγωνία και την απογοήτευσή μας αφού τόσο η Εισαγγελία όσο και η Αστυνομία δεν έχουν κατά την άποψή μας ανταποκριθεί ικανοποιητικά έτσι που να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό αν όχι να εξαλείψουμε το απαράδεκτο, επικίνδυνο και φυσικά παράνομο αυτό φαινόμενο», αναφέρει ο ΠΙΣ σε ανακοίνωσή του.

Επιπλέον, προσθέτει, «εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίθηκαν σε επιστολή μας για συνάντηση, για να τους παρουσιάσουμε στοιχεία και να συζητήσουμε τρόπους αποτελεσματικής εφαρμογής της Κυπριακής Νομοθεσίας και των Ευρωπαϊκών Οδηγιών».

«Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε αποφασισμένοι να παραμείνουμε πιστοί ως καθηκόντως οφείλουμε, στην πιο βασική μας υποχρέωση , την υπεράσπιση των πιο βασικών αγαθών του ανθρώπου, τη ζωή και την υγεία», αναφέρει τέλος.

Πηγή: ΚΥΠΕ