Ιδού οι κυρώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου – Στο στόχαστρο Ρώσοι με κυπριακό διαβατήριο (Εικόνες)

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Βρετανοί τη νέα λίστα κυρώσεων στην οποία μπαίνουν στο στόχαστρο, ανάμεσα σε άλλους, Ρώσοι με κυπριακό διαβατήριο. Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν 86 νομικά και φυσικά πρόσωπα, η περιουσία των οποίων παγώνει.

Oι κυρώσεις στοχεύουν κατά κύριο λόγο σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που σχετίζονται με την κλοπή σιτηρών από την Ουκρανία, προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία και διατήρηση πηγών εσόδων για τη ρωσική κυβέρνηση.

Ανάμεσα στα εν λόγω πρόσωπα, υπάρχουν Ρώσοι με κυπριακό διαβατήριο.

Αυτούσια η λίστα ΕΔΩ

Αναμένονται εντός της μέρας και οι αμερικανικές κυρώσεις. Σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις το πρωί στο ραδιόφωνο του πολίτη, o κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι το βράδυ η κυβέρνηση έτυχε εμπιστευτικής ενημέρωσης για τις νέες λίστες που αφορούν σε αμερικανό βρετανικές κυρώσεις.

Δεν ξεκαθάρισε ωστόσο εάν περιλαμβάνονται ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων, κάτι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει με την επίσημη παραλαβή των λιστών.

Πάντως, δημοσιογραφικές πληροφορίες που μετέδωσε το τρίτο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, κάνουν λόγω για συμπερίληψη ονομάτων φυσικών και νομικών προσώπων από Κύπρο, ωστόσο δεν πρόκειται για μεγάλο αριθμό.

πηγή: OMEGALIVE