Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις από Ιούλιο γι’ αυτά τα επιδόματα – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (Βίντεο)

Αυξάνονται οι υπηρεσίες του δημόσιου που θα προσφέρονται πλέον ηλεκτρονικά. Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, μιλώντας στην εκπομπή του Omega, «Ενημέρωση Τώρα», ανέφερε πως τα επιδόματα τοκετού και ανεργίας θα διατίθενται ηλεκτρονικά εντός Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκινο, η επίσημη ανακοίνωση για τις διαδικτυακές υπηρεσίες, αναμένεται να δοθεί στις 12 Ιουλίου και πιθανόν να διατίθενται ηλεκτρονικά και το επίδομα μητρότητας και η σύνταξη χηρείας.

Το Σεπτέμβριο, ο κ. Κόκκινος, ανέφερε ότι θα προσπαθήσουν όπως διατεθεί και η θεσμοθετημένη σύνταξη καθώς και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα πριν το τέλος του 2022.

Όσον αφορά την καθυστέρηση στη διαδικασία μεταφοράς των υπηρεσιών ηλεκτρονικά, ο κ. Κόκκινος, εξήγησε πως προσπαθούν να διευκολύνουν τους πολίτες, φτιάχνοντας ένα σύστημα το οποία δεν θα ζητά πολλά πιστοποιητικά, αντιθέτως, θα μπορεί να εντοπίσει τα στοιχεία του αιτητή μέσω άλλων δημόσιων υπηρεσιών.

Μάλιστα, ο πολίτης θα μπορεί να παρακολουθεί το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αίτησή του και θα ειδοποιείται επίσης ηλεκτρονικά, αν χρειάζεται κάποια διευκρίνηση ή κάποιο δικαιολογητικό κλπ.

Όσων πολιτών η αίτηση απορριφθεί, θα ενημερώνονται πάλι ηλεκτρονικά και μάλιστα θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν ένσταση μέσα στη πλατφόρμα.

Δείτε όλα όσα ανέφερε ο Υφυπουργός, στην εκπομπή:

πηγή: OMEGALIVE