Ηλιόπουλος: Δεν ήταν εύκολο να αποχωρήσουμε αλλά φτάσαμε σε αδιέξοδο με τον Κασσελάκη

Αντιφατικές και συντηρητικές οι απόψεις Κασσελάκη, δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής – Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυπτε εσωτερικούς εχθρούς, αντί να συζητήσει το πρόβλημα, πρόσθεσε

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, το πρόβλημα είναι ότι η χώρα δεν έχει αντιπολίτευση» δήλωσε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος νωρίτερα το πρωί βρέθηκε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής, μαζί με τον Αλέξη Χαρίτση προκειμένου να ενημερώσει τον Κωνσταντίνο Τασούλα για την αποχώρηση της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN για την επόμενη μέρα μετά την αποχώρηση από το κόμμα και επικρίνοντας τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ο κ.Ηλιόπουλος τόνισε τα εξής: «Θελουμε πολιτικό σχεδιο που να μπορει να κεδρίσει τη ΝΔ. Στον προοδευτικό χώρο υπάρχει ένα έντονο πολιτικό κενό».

«Στη ζωή υπάρχουν και οι δύσκολες αποφάσεις» δήλωσε, πάντως, μετά την απόφαση της αποχώρησης.

Χαρακτήρισε αντιφατικές αλλά και συντηρητικές τις θέσεις Κασσελάκη, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του τελευταίου περί «επιστροφής στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα», ο κ.Ηλιόπουλος τόνισε ότι δεν έχουν σχέση με τις «αξίες για τις οποίες έχει παλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Με έμφαση επισήμανε ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αντί να συζητήσει, ανακάλυπτε «εσωτερικούς εχθρούς» και πρόσθεσε ότι οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν τρίτο κόμμα.

«Η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να παραδεχθεί το πρόβλημα» συμπλήρωσε ο κ.Ηλιόπουλος.

«Την επόμενη βδομάδα η νέα ΚΟ»

Υπογράμμισε, την ίδια στιγμή, «δεν θα κανουμε εμφύλιο ούτε με τον Πολάκη ουτε με τον ΣΥΡΙΖΑ» αλλά πρόσθεσε ότι χρειαζόμαστε «έναν σύγχρονο προοδευτικό χώρο».

«Το πρόβλημά μας είναι ότι η χωρα δεν έχει αντιπολίτευση. Θελουμε προοδευτικό αριστερό πόλο για να απαντήσουμε στον κ.Μητσοτάκη» επανέλαβε.

Μίλησε, δε, για έναν ΣΥΡΙΖΑ σε φθορά αλλά και για ένα «καθηλωμένο ΠΑΣΟΚ».

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σχολιάσει τους χαρακτηρισμούς της «ομπρέλας» για τον Στέφανο Κασσελάκη. «Θα απαντάω σε χαρακτηρισμούς που έχω δώσει εγώ», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχολιάζοντας τη λέξη «βούρκος», είπε ότι πρόκειται για μία διαρροή την οποία διέψευσε.

Τοποθέτησε στις αρχές της άλλης βδομάδας τον σχηματισμό της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ δεν αποκάλυψε στοιχεία για τον επικεφαλής. Ωστόσο, σημείωσε ότι ο κ. Χαρίτσης είναι κατάλληλος για τη θέση.

Μιλώντας για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: «Είναι ο άνθρωπος στον οποίο χρωστάω, έφερε την αριστερά στην κυβέρνηση».

Πηγή: Πρώτο Θέμα