”Είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος”

”Είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος και μέλος της οικονομικής αστυνομίας της Ιταλίας”, γράφει σε ανοικτή επιστολή του που δημοσιεύεται από την εφημερίδα της Ρώμης ”Il Fatto Quotidiano” ο Μαρτσέλο Στράτι.

Η δήλωση αυτή έρχεται ως απάντηση σε εκείνη που είχε κάνει το ”νούμερο 2” του σώματος των καραμπινιέρων, Κλεμέντε Γκασπάρι, ότι το να παραδέχεται κανείς ότι είναι ομοφυλόφιλος ”δεν συνάδει με τον ρόλο και τη θέση ενός καραμπινιέρου”.

Σύμφωνα με τον Γκασπάρι, αδελφό γνωστού στελέχους της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς, ”το σώμα των καραμπινιέρων είναι σαν ένα τρένο, όλοι οι επιβάτες του οποίου πριν κατέβουν πρέπει να αφήνουν καθαρή την θέση τους. Οι ομοφυλόφιλοι που δηλώνουν την ιδιαιτερότητά τους, είναι, ουσιαστικά επιβάτες που ευθύνονται εν δυνάμει για την βρωμιά ή την παρέκκλιση του τρένου από την πορεία του”.

”Ανάλογες συμβουλές μας γυρνούν δεκαετίες πίσω”

Ο 49χρονος Στράτι, ο οποίος υπηρετεί από το 1986 στην Guardia di Finanza, το Σώμα της Οικονομικής Αστυνομίας, ανέφερε στην επιστολή του ότι ”συμβουλές σαν αυτές του στρατηγού Γκασπάρι μας γυρίζουν πίσω δεκαετίες”.

Η εφημερίδα Corriere della Serra υπενθυμίζει ότι ”πρόσφατα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να καταργήσει κάθε περιοριστικό μέτρο και κανονισμό, σε βάρος των ομοφυλόφιλων στρατιωτών”.

Οι ιταλικές ενώσεις και σύνδεσμοι που μάχονται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, τονίζουν, παράλληλα, ότι ”οι στρατιώτες, αστυνομικοί, καραμπινιέροι, πρέπει να κρίνονται μόνο βάσει της δουλειάς και της συνέπειάς τους. Οι προσωπικές και σεξουαλικές διακρίσεις, δεν πρέπει να έχουν, πλέον, καμία θέση και αξία”.

Περισσότερες ειδήσεις στο News247.gr,επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.