Ημέρα της Ευρώπης: Πήγαινε στα Φεστιβάλ που θα γίνουν σε Λάρνακα & Λευκωσία στις 7&8 Μαΐου!

Νιώθεις κι εσύ ενθουσιασμένος που ο καιρός είναι πλέον ζεστός και πραγματοποιούνται ολοένα και περισσότερα events και φεστιβάλ στην Κύπρο;

Επειδή είμαστε σίγουροι πως ψάχνεις για το τι παίζει στην πόλη σου, έχουμε να σου πούμε πως το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου θα γίνουν 2 απίθανα Φεστιβάλ σε Λάρνακα και Λευκωσία με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης που είναι στις 9 Μαΐου!

Σίγουρα θα θες να συνδυάσεις την καθιερωμένη σου βόλτα το ΣΚ για να διασκεδάσεις αλλά και να ενημερωθείς για τις απίστευτες ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στους νέους!

Η ομάδα του StudentLife θα βρίσκεται φυσικά εκεί και η είσοδος στα Φεστιβάλ είναι δωρεάν!

Γιατί να πας κι εσύ στα Φεστιβάλ για την Ημέρα της Ευρώπης;

Τα events διοργανώνονται προς τιμή και του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022, που έχει ως στόχο να δείξει πως οι νέοι έχουμε σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος – πιο πράσινου, πιο ψηφιακού και χωρίς διακρίσεις.

Στο κάθε Φεστιβάλ θα υπάρχουν περισσότερα από 20 ενημερωτικά περίπτερα οργανισμών με cool δραστηριότητες και διαγωνισμούς!

Αν σπουδάζεις ή αν έχεις αποφοιτήσει πρόσφατα θα έχεις την ευκαιρία να ενημερωθείς για τα προγράμματα Erasmus+ και να μιλήσεις επιτόπου με σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ακόμη, μπορείς να πληροφορηθείς για συγχρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα και δράσεις που σε αφορούν και πρέπει να ξέρεις ως νέος της Ευρώπης, όπως επιχορηγημένα προγράμματα επιχειρηματικότητας, εργασίας και πρακτικής άσκησης σε χώρες της ΕΕ, κ.ά.

Μάθε περισσότερα για τα events πιο κάτω:

1. Φεστιβάλ Νεολαίας 2022 στις Φοινικούδες στη Λάρνακα:

Το Φεστιβάλ Νεολαίας 2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 7 Μαΐου από τις 16:00 μέχρι τις 22:00, στην Πλατεία Ευρώπης, στην παραλία των Φοινικούδων.

Απ’ ότι μάθαμε θα μπορείς να ζήσεις την Virtual Reality εμπειρία με τα Oculus, να φωτογραφηθείς στο εκπληκτικό photo booth με virtual backgrounds, να “πετάξεις” Drone αλλά και να εκτυπώσεις σε 3D Printer!

Το StudentLife θα βρίσκεται εκεί και θα κάνει live stream μεταξύ 16:00 – 18:00, γι’ αυτό έλα να γνωριστούμε από κοντά και να ανεβάσουμε story παρέα!

Ταυτόχρονα, θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με νεανικά συγκροτήματα και σχολεία καθώς και live link από τον Mix FM!

Βρες περισσότερες πληροφορίες για το event της Λάρνακας ΕΔΩ.

2. Η «Ημέρα της Ευρώπης» στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία:

Η Λευκωσία τιμά την «Ημέρα της Ευρώπης» την Κυριακή, 8 Μαΐου 2022 από τις 10:00 μέχρι τις 15:00, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις συζητήσεις, να δεις την αεροφωτογράφιση του σήματος της Ειρήνης, να παίξεις παιχνίδια, να λάβεις μέρος σε διαγωνισμούς και να ενημερωθείς για ευκαιρίες από τα 20+ περίπτερα που θα υπάρχουν στην Πλατεία Ελευθερίας.

Οι αγαπημένοι παραγωγοί του Mix FM θα βρίσκονται εκεί για να παίξουν την καλύτερη ξένη μουσική, όπως επίσης και η ομάδα του StudentLife, για να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τη διάθεση! Εμείς θα είμαστε εκεί μεταξύ 11:00-13:00!

Κι αν είσαι νεαρή μαμά ή νεαρός μπαμπάς μάθε κι αυτό! Στο Φεστιβάλ θα υπάρχουν και δραστηριότητες για παιδιά, όπως αγγειοπλαστική, ζωγραφική, αφήγηση παραμυθιού, φουσκωτά, μπαλόνια και κλόουν. Έτσι, θα μπορείς κι εσύ να έρθεις με την οικογένειά σου, να ενημερωθείς και να περάσεις μια ξέγνοιαστη Κυριακή!

Βρες περισσότερες πληροφορίες για το event της Λευκωσίας  ΕΔΩ.

Γιατί γιορτάζουμε τη Μέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου;

Η 9η Μαΐου είναι η επέτειος της «Διακήρυξης Σουμάν» με την οποία ο Ρομπέρ Σουμάν, υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας, μοιράστηκε το όραμά του για μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, το 1950.

Η Διακήρυξη Σουμάν θεωρείται η απαρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

Το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου γιορτάζουμε την Ειρήνη, τη Δημοκρατία, την Ενότητα και την Αλληλεγγύη με αυτά τα δύο φανταστικά φεστιβάλ.

Αξιοποίησε κι εσύ την ευκαιρία να τα επισκεφθείς για να διασκεδάσεις, αλλά και για να μάθεις όλες αυτές τις ευκαιρίες που σου προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση!

πηγή: StudentLife