Ηνωμένο Βασίλειο: Ρεκόρ κρουσμάτων σαλμονέλας μετά από ταξίδια στην Τουρκία

Σχεδόν 250 μολύνσεις από σαλμονέλα στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις αρχές του 2023 έχουν συνδεθεί με ταξίδια στην Τουρκία.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) μοιράστηκε μέτρα για τη μείωση του κινδύνου κοινών λοιμώξεων για βρετανούς στο εξωτερικό το καλοκαίρι.

Ο οργανισμός έχει εντοπίσει μια σειρά από ομάδες γαστρεντερικών ασθενειών σε άτομα που επέστρεφαν από την Τουρκία, η πλειονότητα των οποίων ήταν στην περιοχή της Αττάλειας. Η αλληλουχία ολόκληρου του γονιδιώματος (WGS) έχει αποκαλύψει ότι ορισμένες συστάδες σχετίζονται, γεγονός που υποδεικνύει μια πιθανή κοινή πηγή μόλυνσης.

Μεταξύ των μέσων Ιανουαρίου και της 19ης Ιουλίου, υπήρξαν 241 επιβεβαιωμένα κρούσματα Salmonella Enteritidis, η πλειονότητα με τη συλλογή δειγμάτων από τον Απρίλιο και μετά.

Το πενήντα έξι τοις εκατό των περιπτώσεων είναι άνδρες και η διάμεση ηλικία είναι τα 29 έτη. Από τις 93 περιπτώσεις για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες, οι άνθρωποι ανέφεραν ότι έμειναν σε διαφορετικά ξενοδοχεία στην Τουρκία και οι περισσότεροι έφαγαν ποικιλία φαγητών στο θέρετρο του ξενοδοχείου τους ως μέρος ενός πακέτου διακοπών all-inclusive.

Το UKHSA εξέδωσε προειδοποίηση ενόψει των σχολικών καλοκαιρινών διακοπών, καθώς η πηγή της ασθένειας δεν έχει εντοπιστεί. Το UKHSA, οι τουρκικές υγειονομικές αρχές και άλλοι διεθνείς φορείς δημόσιας υγείας συμμετέχουν σε συνεχείς έρευνες.

πηγή: SIGMALIVE