“Interfaces” στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου προσφέρει την εμπειρία της σύγχρονης μουσικής μέσω του διεθνούς διαθεματικού project με τίτλο «Interfaces» που αποσκοπεί να φέρει τη μουσική της εποχής μας σε ένα εκτεταμένο νέο κοινό ακροατών. Το project περιλαμβάνει τη διοργάνωση συναυλιών σε απροσδόκητους χώρους, πρωτότυπες εκπαιδεύτηκες δράσεις, διεθνείς συναντήσεις και ανταλλαγές καλλιτεχνών. Με την υποστήριξη του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη, το Interfaces συνενώνει εννέα διαφορετικούς εταίρους από οχτώ ευρωπαϊκές χώρες, με βασικό στόχο να προσελκύσει νέα ακροατήρια κάθε ηλικίας και εκείνα τα δυνητικά τμήματα κοινού τα οποία, για διάφορους δημογραφικούς ή πολιτιστικούς λόγους, δεν έχουν ακόμα έρθει σε επαφή με τη μουσική της εποχής μας.

Πολιτιστικοί φορείς, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και μουσικά σύνολα από την Κύπρο (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου), την Ελλάδα (Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση), το Ηνωμένο Βασίλειο (De Montfort University), τη Γερμανία (ZKM), τη Γαλλία (IRCAM), το Βέλγιο (Ictus, Q-O2), τη Ρουμανία (CREMAC) και την Αυστρία (Klangforum Wien) συνεργάζονται πραγματοποιώντας ένα ευρύ φάσμα δράσεων που ανατρέπουν τις παραδοσιακές συνθήκες ακρόασης, καθώς λαμβάνουν χώρα σε καινοτόμους χώρους, χρησιμοποιούν εκτενώς τα νέα μέσα, παράγουν πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα και υποστηρίζουν τη διεθνή συνεργασία των οργανισμών και των μουσικών που συμμετέχουν.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ήδη πραγματοποίησε δύο εκδηλώσεις στο πλαίσιο του «Interfaces». Στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου φιλοξενήθηκε ο Αμερικανός καλλιτέχνης Mitchell Hermann ο οποίος μέσω της χρήσης ηλεκτρονικών αισθητήρων δημιούργησε μια πρωτοτυπη οπτικοακουστική εγκατάσταση. Δεύτερη παρόμοια εκδήλωση, με το ίδιο θέμα, οργανώθηκε στο τέρμα της οδού Λήδρας με την Ελβετίδα Lilian Beidler, καλλιτέχνη, ηθοποιό και μουσικό.