Υπ. Παιδείας: “Ευαισθητοποιημένοι οι νέοι μας”

{loadposition ba_textlink}

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής είπε ότι “ οι νέοι μας, οι αυριανοί πολίτες αυτού του τόπου, είναι ενεργοί, υπεύθυνοι και ευαισθητοποιημένοι και αξίζει να τους ενθαρρύνουμε, να τους εμπιστευόμαστε και να εναποθέτουμε σε αυτούς τις ελπίδες και τα όνειρά μας για έναν καλύτερο μέλλον”.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή βράβευσης των σχολείων που έλαβαν μέρος στον 8ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Μαθητικών Εφημερίδων, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι “η ποικιλία και ο πλούτος των θεμάτων που περιλαμβάνονται στις εφημερίδες, μας έχουν εντυπωσιάσει και νιώθουμε συγκίνηση μπροστά στην ευαισθησία, την ωριμότητα και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν οι μαθητές μας”.

Ο κ. Καδής είπε ότι “ως μικροί δημοσιογράφοι, αποτυπώνουν με ανεξάντλητη δημιουργικότητα, φαντασία και νεανική ζωντάνια, σε σωστό κατά κανόνα νεοελληνικό λόγο, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αγωνίες τους με πηγές έμπνευσής τους, το σχολικό περιβάλλον, την τοπική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία, την πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της Κύπρου”.

Πρόσθεσε ότι “δεν απουσιάζουν, επίσης, θέματα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια και άρθρα, έρευνες, συνεντεύξεις, σχόλια, φωτογραφίες, γελοιογραφίες, αποτυπώνουν τις θέσεις και τους προβληματισμούς τους, άλλοτε με σοβαρότητα και κριτική διάθεση και άλλοτε με χιούμορ”.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε πως “είναι ιδιαίτερα συγκινητικό το γεγονός ότι, εκτός από τα 27 Γυμνάσια, Λύκεια, Τεχνικές Σχολές και Ιδιωτικά Σχολεία, που συμμετείχαν φέτος στον διαγωνισμό, είχαμε και την ξεχωριστή συμμετοχή των παιδιών της Σχολής Κωφών με την δική τους εφημερίδα, που έχει τίτλο: `Η φωνή των χεριών μας`”.

“Τους συγχαίρουμε για τη δουλειά τους και για την ενημέρωση που μας δίνουν για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα, μέσα από τις δράσεις και εργασίες τους ενώ ιδιαίτερα τους ευχαριστούμε για το DVD που μας έχουν χαρίσει, για να μας διδάξουν και να μας μυήσουν στη νοηματική γλώσσα”, συνέχισε.

Η κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού αποφάσισε όπως απονεμηθεί ειδικό βραβείο στη Σχολή Κωφών ενώ εύφημο μνεία αποδίδει στην εφημερίδα του Γυμνασίου Βεργίνας με τίτλο «ΖΟΟΜ».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ