ΗΠΑ – Αμφιλεγόμενη δήλωση Τραμπ: «Θα είμαι δικτάτορας για ένα 24ωρο όταν επανεκλεγώ»

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ ρωτήθηκε αν θα προχωρούσε σε «αντίποινα» σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων επιστρέφοντας στο Οβάλ Γραφείο

«Εάν επανεκλεγώ, μόνο την πρώτη μέρα της θητείας μου θα είμαι δικτάτορας»… Στην αμφιλεγόμενη αυτή δήλωση προχώρησε την Τρίτη, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μεγάλο φαβορί προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Συγκεκριμένα, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ ρωτήθηκε αν θα προχωρούσε σε «αντίποινα» σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων επιστρέφοντας στο Οβάλ Γραφείο.

Αρχικά ο Τραμπ απέφυγε να απαντήσει την ερώτηση του δημοσιογράφου του αμερικανικού δικτύου «Fox News», Σον Χάνιτι.

Όταν, όμως, το θέμα επανήλθε, ο Τραμπ ξεκαθάρισε ότι θα ήταν δικτάτορας μόνο την πρώτη ημέρα στον Λευκό Οίκο», δίνοντας έμφαση σε δύο συγκεκριμένα θέματα:

«Θέλω να κλείσω τα σύνορα και να κάνουμε εξορύξεις», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως γράφει το «Politico», οι δηλώσεις Τραμπ ενδέχεται να αποτελούσαν μια προσπάθεια από την πλευρά του τέως προέδρου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, απαντώντας σε μια σειρά δημοσιευμάτων των τελευταίων μηνών που επικεντρώνονταν στο ενδεχόμενο μια δεύτερη θητεία του να είναι πιο αυταρχική και πιο επιθετική προς τους θεσμούς.

«Οι Αμερικανοί θα πρέπει να τον πιστέψουν», έσπευσε να σχολιάσει από την πλευρά των Δημοκρατικών η επικεφαλής της εκστρατείας των Τζο Μπάιντεν-Καμάλα Χάρις, Τζούλι Τσάβες Ροντρίγκεζ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Σον Χάνιτι του δικτύου «Fox News», ο Τραμπ μίλησε για μία ακόμη φορά για το φλέγον ζήτημα της «φυσικής και πνευματικής διαύγειας» του πολιτικού του αντιπάλου και Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν. Αλλά και ο Δημοκρατικός αντίπαλός του έριξε κι αυτός τη… σπόντα του.

«Αν ο Τραμπ δεν ήταν υποψήφιος, δεν είμαι σίγουρος ότι θα έθετα υποψηφιότητα», δήλωνε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος θα διεκδικήσει όπως είπε μια δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2024.

πηγή: Πρώτο Θέμα