Υποψηφιότητα «βόμβα» για την Προεδρία του ΔΗ.ΣΥ.


Φεβρουάριος 2013

Ο μέχρι τότε Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκος Αναστασιάδης, εκλέγεται Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου, φυσικό επακόλουθο ήταν οι εσωκομματικές εκλογές, για ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κόμματος.

Για την θέση του Προέδρου του ΔΗ.ΣΥ. «έπαιζε» μόνο η υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου. Όχι γιατί δεν έδειξαν ενδιαφέρον άλλα, ικανότατα στελέχη του κόμματος, όχι γιατί θεωρείται «ηγέτης», όχι γιατί υπήρχε η σιγουριά ότι θα κατάφερνε να κρατήσει, να συσπειρώσει ή/και να αυξήσει τα ποσοστά του ΔΗ.ΣΥ., αντιθέτως όλες οι εκλογικές αναμετρήσεις επί Προεδρίας Αβέρωφ Νεοφύτου είχαν τα αντίθετα αποτελέσματα, αλλά για ένα πολύ απλό λόγο.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ήταν για κάποιους λόγους που δεν θα αναλύσουμε στο παρόν άρθρο, η προσωπική επιλογή του Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος φρόντισε με διάφορους τρόπους να πιέσει και όχι να πείσει τους τότε μνηστήρες για την Προεδρία του ΔΗ.ΣΥ., να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους και κατ’ επέκταση την τότε επικείμενη υποψηφιότητά τους.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην.

Σύμφωνα με έγκυρα διασταυρωμένες πληροφορίες του Αιχμηρού, ένα νέο πρόσωπο, προερχόμενο από τους κόλπους του Δημοκρατικού Συναγερμού, έχει ήδη αποφασίσει να κατέλθει σαν υποψήφιος απέναντι στον Αβέρωφ Νεοφύτου, διεκδικώντας την Προεδρία του κόμματος.

Αμετάκλητη η απόφαση που… αυτή την φορά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα μπορέσει, ούτε να πείσει αλλά ούτε και να πιέσει για απόσυρση του ενδιαφέροντος του συγκεκριμένου.

Πρόκειται για φοβερά δικτυωμένο στον ΔΗ.ΣΥ άτομο, δραστηριοποιημένο σε διάφορους τομείς, πλην της πολιτικής, με την έννοια ότι δεν την υπηρέτησε μέχρι σήμερα σε κανένα αξίωμα του κόμματος.

Γνωρίζοντας την ταυτότητα του ατόμου, θεωρούμε ότι η εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου του κυβερνώντος κόμματος, έχοντας απέναντι του τον Αβέρωφ Νεοφύτου με τις πάμπολλες αποτυχίες και «κακούς» χειρισμούς στο ενεργητικό του, σύμφωνα πάντα και με το τι πιστεύει σοβαρότατο ποσοστό συναγερμικών, εύκολα μπορεί να θεωρηθεί πέρα από σίγουρη.

Θα επανέλθουμε…