Ηράκλειο : Χάθηκε η επικοινωνία με τα αεροσκάφη

 

 

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης του Ηρακλείου, εξαιτίας ενός μπλακ-άουτ που δεν επιτρέπει την ομαλή διαχείρηση των πτήσεων, με αποτέλεσμα τα αεροσκάφη να κατευθύνονται προς τα Χανιά και άλλα αεροδρόμια, ενώ στον αερολιμένα επικρατούν σκηνές χάους, καθώς η Παρασκευή είναι μια ιδιαίτερα φορτωμένη ημέρα λόγω των δεκάδων πτήσεων τσάρτερ. Ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση ενώ προσγειώθηκε η πρώτη πτήση μετά το μπλακ άουτ.

Σύμφωνα με το prismanews.gr, το πρόβλημα αφορά το σύστημα τηλεπικοινωνιών του πύργου ελέγχου του αερολιμένα με αποτέλεσμα να μην έχουν καμία επαφή με τα αεροσκάφη που είχαν προορισμό το Ηράκλειο.

Οι ελεγκτές δεν έχουν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τα αεροσκάφη, με συνέπεια να μην μπορούν να τα κατευθύνουν για την προσγείωσή τους στο Νίκος Καζαντζάκης.

Οι ελεγκτές, σε συνεργασία με τους τεχνικούς του αεροδρομίου δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να καταφέρουν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα, ενώ χιλιάδες τουρίστες στο έδαφος και στον αέρα ταλαιπωρούνται!

Τα εισερχόμενα αεροπλάνα στο αεροδρόμιο κατευθύνονται στο αεροδρόμιο Γιάννης Δασκαλογιάννης των Χανίων, το οποίο βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να καταφέρει να ανταποκριθεί και να εξυπηρετήσει τα αεροσκάφη που κατευθύνονται εκεί για προσγείωση.

Ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάσταση του προβλήματος, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου.

Λόγω του προβλήματος, ένα αεροσκάφος C-27 του στρατού, που μετέφερε δύο περιστατικά από το Νοσοκομείο Ρόδου,  μια διασωληνωμένη ηλικιωμένη και μια ακόμη γυναίκα με βαριά πνευμονία, αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο Καστελίου.

Για περισσότερες ειδήσεις από το κόσμο διαβάστε στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.