ΗΡΘΕ 15 φορές Κύπρο η Ουκρανή «γεμάτη» λεφτά, υποψίες για μπόλικο ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σκηνοθετημένη η ληστεία;

Συνεχίζονται οι έρευνες για την πρωτοφανή υπόθεση ληστείας των €420 χιλιάδων την περασμένη εβδομάδα στη Λεμεσό/Διερευνάται το ενδεχόμενο σκηνοθετημένης ληστείας/Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης 

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δείχνουν πως τους τελευταίους μήνες και συγκεκριμένα από τον περασμένο Αύγουστο, η 31χρονη μετέφερε 6 εκατομμύρια ευρώ στην Κύπρο. Συνολικά στην Κύπρο ήρθε 15 φορές «φορτωμένη» λεφτά.

Και εδώ σημειώνεται το γεγονός πως ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο, η υπόθεση αυτή να πέρνει μεγάλες διαστάσεις όσον αφορά το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Κύπρο.

Εν τούτοις, τις έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας συνδράμει η Ίντερπολ και η Γιούροπολ.

Πάντως, η ίδια δεν συνεργάζεται με τις αρχές, ενώ αναζητείται και στενός της φίλος για την υπόθεση.

Η γυναίκα συνελήφθη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουκρανή έφθασε στην Κύπρο για να αγοράσει διαμέρισμα και ταξί την μετέφερε στη Λεμεσό, όπου και στη συνέχεια έπεσε θύμα ληστείας στην περιοχή Γερμασόγειας. Σύμφωνα με τις τρέχουσες εξελίξεις διερευνάται το ενδεχόμενο η ληστεία να ήταν σκηνοθετημένη.

Εναντίον της διερευνάται υπόθεση συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Αναμένονται εξελίξεις.

 

ΜΧ