Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! Η Μαρία τα κατάφερε και θα συναντήσει στον μεγάλο τελικό τον Τράκα

MasterChefGR: Η Μαρία Mπέλλα Μπέη ξεπέρασε τον ίδιο της τον εαυτό της και βάζει πλώρη για την νίκη – Ξέσπασε σε κλάματα με την ανακοίνωση

Ο Νίκος Τράκας είναι ο πρώτος φιναλίστ του μεγάλου τελικού του Masterchef 2023, και έμενε να μάθει τον αντίπαλο του. Ο Αλέξανδρος Αντωνελάκης και η Μαρία Μπέη μονομαχησαν και διεκδίκησαν το δεύτερο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του φετινού διαγωνισμού.

Στον προηγούμενο κύκλο που διαγωνίστηκαν, ο Αλέξανδρος έφτασε μέχρι τα boot camp και η Μαρία μέχρι την τρίτη θέση του διαγωνισμού.

Και για τους δύο, ο τελικός ήταν ο στόχος από την αρχή αυτού του μαγειρικού ταξιδιού και τώρα βρίσκονται μόλις μία ανάσα από την πραγματοποίησή του. Από την πρώτη μέρα στο διαγωνισμό, τόσο η Μαρία όσο και ο Αλέξανδρος, δεν σταμάτησαν να αγωνίζονται για να φτάσουν μέχρι το τέλος, και έδωσαν σκληρές μαγειρικές «μάχες» στον πάγκο της κουζίνας του MasterChef 2023.

Σε αυτή την τελευταία ημέρα των ημιτελικών, υπάρχουν δύο μαγειρικές δοκιμασίες, οι βαθμολογίες των οποίων θα αθροιστούν, και θα κρίνουν τον δεύτερο φιναλίστ του τελικού.

Στην πρώτη δοκιμασία, οι δύο διαγωνιζόμενοι καλούνται να ετοιμάσουν δύο πιάτα με κοινό σημείο αναφοράς, έχοντας μπροστά τους οκτώ καμπάνες με διαφορετικά υλικά για να επιλέξουν. Θα καταφέρουν άραγε να συμφωνήσουν;

Στην πρώτη δοκιμασία οι επίδοξοι chefs έπρεπε μέσα σε 75 λεπτά να ετοιμάσουν δύο πιάτα με κοινό σημείο αναφοράς.

Έχοντας μπροστά τους οκτώ καμπάνες που η καθεμιά περιείχε από ένα υλικό, οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να αποκλείσουν τις έξι και να καταλήξουν στις δύο, το περιεχόμενο των οποίων, πρωταγωνιστούσαν στις προσπάθειές τους. Οι πρώτες ύλες που συμφώνησαν να διαχειριστούν ήταν η σκορπίνα και τα χτένια.

Στη δεύτερη δοκιμασία οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχονται στην κουζίνα του MasterChef τον καλεσμένο της ημέρας, τον chef Παύλο Κυριάκη, έναν από τους καλύτερους chef της γενιάς του, ο οποίος έχει ετοιμάσει ένα πιάτο αντιγραφής πολύ υψηλών απαιτήσεων.

Και για τους δύο διαγωνιζόμενους αυτή είναι η πιο δύσκολη και πιο σημαντική στιγμή ως τώρα στον διαγωνισμό. Ποιος ή ποια θα καταφέρει να κερδίσει το τελευταίο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του MasterChef 2023;

Στη δεύτερη δοκιμασία οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, υποδέχθηκαν στην κουζίνα του MasterChef τον καλεσμένο της σημερινής ημέρας, τον chef Παύλο Κυριάκη, έναν από τους καλύτερους chef της γενιάς του, ο οποίος είχε ετοιμάσει ένα πιάτο αντιγραφής πολύ υψηλών απαιτήσεων.

Μαρία ή Αλέξανδρος; Ποιος κατάφερε να φύγει στο τέλος της ημέρας με το «χρυσό» εισιτήριο που τον οδήγησε στην τελική δυάδα του MasterChef;

H βαθμολογία των κριτών έστειλε την Μαρία Μπέη στον τελικό, εκεί που θα έπρεπε να είναι, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νίκο Τράκα για την διεκδίκηση της νίκης. Η παίκτρια κατέρρευσε με την ανακοίνωση ότι θα είναι η μία από τους δύο φιναλίστ.

Το trailer 82ου επεισοδίου – Δευτέρα 5.6.2023 – Μεγάλος Τελικός | Α’ Φάση

πηγή: Reporter