Κ. Κούσιος: Συγκρατημένα αισιόδοξος για σύγκλιση απόψεων στον κατώτατο

«Συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι μπορούν να σμικρυνθούν οι διαφορές μεταξύ των πλευρών όσον αφορά τον εθνικό κατώτατο μισθό, δήλωσε τη Δευτέρα ο Υπουργός Εργασίας, Κυριάκος Κούσιος.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, στο Υπουργείο Εργασίας, ο κ. Κούσιος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πορεία των συζητήσεων για τον κατώτατο μισθό, είπε ότι η προσπάθεια είναι «να συγκεραστούν οι απόψεις, μεταξύ του συνδικαλιστικού κινήματος και της εργοδοτικής πλευράς».

Οπως δήλωσε, είχε την περασμένη Παρασκευή ένα δεύτερο γύρο διαβουλεύσεων με την εργοδοτική πλευρά και θα συνεχίσει και την Τρίτη το πρωί και οτι στις 9 του μήνα θα συναντήσει το συνδικαλιστικό κίνημα, «και από ‘κει θα κριθεί ποια θα είναι τα περαιτέρω βήματα».

«Πρέπει να πω» πρόσθεσε, «ότι η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα που επιδεικνύεται, τόσο από την εργοδοτική πλευρά, όσο και από το συνδικαλιστικό κίνημα, μου δίνουν τη δυνατότητα να είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι μπορούν να σμικρυνθούν οι διαφορές σε βαθμό που να μπορέσουν όλοι να εφαρμόσουν τον εθνικό κατώτατο μισθό το ταχύτερο, κάτι, που ήταν και η διαβεβαίωση και η πολιτική απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, και που με βεβαιότητα θα εφαρμοστεί, ανεξάρτητα από το πού θα καταλήξουμε στο τέλος με τις διαβουλεύσεις».

«Ευελπιστώ όμως ότι θα φτάσουμε σε εκείνο το σημείο που οι απόψεις δεν θα απέχουν πάρα πολύ για να νιώσουμε όλοι, όπως έχω πει, περήφανοι, ότι είχαμε τη δική μας συνδρομή για να θεσμοθετηθεί και να εφαρμοστεί ο εθνικός κατώτατος μισθός», κατέληξε.

πηγή: InBusiness