Καδής: “Μέλημα του ΥΠΠ η εκπαίδευση να παρέχεται σε όλα τα παιδιά χωρίς διάκριση”

{loadposition ba_textlink}

Μέλημα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού είναι το βασικό αγαθό της εκπαίδευσης να παρέχεται σε όλα τα παιδιά χωρίς διάκριση, τόνισε ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου, Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό του στην τελική γιορτή και την τελετή αποφοίτησης του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Γερίου.

«Αυτή την περίοδο, έχουμε αναπτύξει μια πολυεπίπεδη προσπάθεια εκσυγχρονισμού του εκπαιδευτικού μας συστήματος, που ελπίζουμε ότι σύντομα θα οδηγήσει σε αναβάθμιση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα παιδιά μας. Σίγουρα οι μεγάλες πολιτικές και οικονομικές δυσκολίες αποτελούν σημαντικές προκλήσεις στις οποίες το εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να απαντήσει διαδραματίζοντας τον δικό του θετικό ρόλο. Για την ευόδωση της προσπάθειας αυτής, απαιτείται συνεργασία, συναίνεση, καλή θέληση και τοποθέτηση του κοινού καλού πάνω από οποιεσδήποτε σκοπιμότητες», πρόσθεσε.

Ο κ. Καδής είπε ότι κάθε σχολική χρονιά προσθέτει εμπειρίες και βιώματα στη ζωή του κάθε μαθητή και του κάθε εκπαιδευτικού.

«Η τελική γιορτή προβάλλει ενδεικτικά την ποιότητα του έργου που επιτελεί η σχολική μονάδα. Ταυτόχρονα αποτελεί μια ευκαιρία για απολογισμό και αναστοχασμό των πεπραγμένων της χρονιάς που φεύγει», συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος στα παιδιά της έκτης τάξης, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι «με την τελετή αυτή ολοκληρώνεται ο κύκλος της μαθητικής σας ζωής στο Δημοτικό σχολείο και επιβραβεύονται οι προσπάθειές σας».

«Μέσα στο σχολείο σας, χρόνο με το χρόνο με την καθοδήγηση, την φροντίδα και την αγάπη των δασκάλων σας ωριμάζετε, εμπλουτίζετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες σας, καλλιεργείτε και αναπτύσσετε τον ψυχικό σας κόσμο και την προσωπικότητά σας. Οι γονείς και οι δάσκαλοι σας είναι περήφανοι για σας. Η μετάβαση σας στο γυμνάσιο σηματοδοτεί μια νέα αρχή, την οποία καλείστε να κάνετε, για την πρόοδο τη δική σας καθώς και της πατρίδας μας. Βαδίστε με εργατικότητα και εντιμότητα, με εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, για να κατακτήσετε το μέλλον που σας αξίζει. Απολαύστε τη χαρά τη μάθησης και τα καλά της προόδου. Να είστε σίγουροι ότι η ίδια η ζωή επιβραβεύει την ποιότητα, τις ευγενείς φιλοδοξίες την επιμονή και την υπομονή στη διεκδίκησή τους», κατέληξε.

Πηγή: KYΠΕ