Καδής: “Το Υπουργείο Παιδείας αποδίδει μεγάλη σημασία στην Τέχνη”

{loadposition ba_textlink}

Η Τέχνη είναι ένας τομέας στον οποίο αποδίδουμε μεγάλη σημασία ως Υπουργείο Παιδείας και στον οποίο η Κύπρος διακρίνεται συστηματικά, είπε ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καδής προσθέτοντας ότι μέσω της Τέχνης επιδιώκουμε την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, δίνοντάς τους ευκαιρίες για δημιουργική έκφραση των συναισθημάτων, των σκέψεων, των εμπειριών και των ονείρων τους.

Σε χαιρετισμό του, στην τελετή βράβευσης του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα τη Φιλία από CYTA και Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στο Προαύλιο του Δημαρχείου Λευκωσίας, ο κ. Καδής ανέφερε πως εμπλουτίζοντας τη ζωή των παιδιών με αισθητικές εμπειρίες, συγκίνηση και απόλαυση, στοχεύουμε στην ικανοποίηση της ανάγκης τους για εξερεύνηση, μελέτη και ανακάλυψη τόσο του άμεσου τους περιβάλλοντος όσο και του εαυτού τους.

“Θέλουμε τα παιδιά μας να εμβαθύνουν στην εικαστική γλώσσα, να καλλιεργήσουν την καλαισθησία τους, να αναπτύξουν οξεία αντίληψη και κριτική ικανότητα για τα εικαστικά, να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους, να εκτιμήσουν την καλλιτεχνική τους κληρονομιά και παράδοση και να αναπτύξουν προσωπική αντίληψη για τον κόσμο και τον εαυτό τους”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι η αθρόα συμμετοχή στον διαγωνισμό αυτό, αποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον των παιδιών και την αγάπη τους για την Τέχνη, γεγονός που μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Τα παιδιά έδειξαν τη μεγάλη τους ευαισθησία για τη Φιλία που ήταν το θέμα του διαγωνισμού, και ανέδειξαν τα υπέροχα συναισθήματα που νιώθουν γι’ αυτήν. Μέσα από τις ζωγραφιές τους, μας παραδίδουν μαθήματα αγάπης, επικοινωνίας και συνεργασίας.

Τα παιδιά μας, σημείωσε, απέδειξαν μέσα από τα έργα τους ότι έχουν και ευαισθησίες ως προς τη σχέση του ανθρώπου με τα ζώα, αφού ξεχωριστή θέση στις ζωγραφιές τους είχαν διάφορα ζώα ως φίλοι και κομμάτι της ζωής τους.

“Ο ετήσιος αυτός διαγωνισμός, προϊόν της συνεργασίας του Υπουργείου με τη CYTA, έχει πλέον καταστεί σημαντικός, επιτυχής και πραγματικά δημοφιλής θεσμός. Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και να ενδυναμώσουμε περαιτέρω την πολυδιάστατη συνεργασία μας με τη CYTA αλλά και άλλους φορείς, για το καλό της παιδείας και των παιδιών μας”, κατέληξε ο Υπουργός.

Πηγή: KYΠΕ