Καιρός: Συννεφιασμένος, με βροχές και χιόνια στα ορείνα – Δείτε αναλυτικά

Σύμφωνα με την μετερεωλογική υπηρεσία Κύπρου ο καιρός συνεχίζει να είναι χειμωνιάτικος, σήμερα Πέμπτη 9/2, με ψυχρή αέρια μάζα να επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος αλλά θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και ενδέχεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές και ελαφρύ χιόνι ή χιονόνερο στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 0 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αναμένεται να επικρατεί παγετός, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανό να υπάρχει παγετός και σε περιοχές του εσωτερικού.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στον 1 βαθμό στο εσωτερικό, στους 3 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 5 στα υπόλοιπα παράλια και στους -6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά, τα ημιορεινά αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και ενδέχεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά και τοπικά στα χαμηλότερα ορεινά. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να πέσουν μεμονωμένες βροχές και ελαφρύ χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Κυριακή και θα κυμανθεί κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 60 εκατοστά.

πηγή: SIGMALIVE