Κακοποίηση ζώου από 10χρονο στην Ελλάδα – «Είναι τα πρώτα σημάδια των serial killer»

Ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται οι ειδικοί μπροστά στο περιστατικό, τονίζοντας πως ο ανήλικος αποτελεί πιθανόν κίνδυνο για όλους

Τα περιστατικά κακοποίησης ζώων ολοένα και πληθαίνουν στην κοινωνία μας, παρά τον εντοπισμό του εκάστοτε δράστη και την αυστηροποίηση των ποινών.

Πριν λίγες ημέρες, γίναμε ξανά θεατές ενός ίδιου συμβάντος αυτή τη φορά με δράστη έναν 10χρονο ο οποίος προέβη στην κακοποίηση ενός κουταβιού στο χωριό Βισαλτία των Σερρών.

Συγκεκριμένα, ο ανήλικος κάνει άσεμνες κινήσεις με το μικρό τετράποδο στα χέρια του και παράλληλα γελάει με τον φίλο του που τους τραβά με το κινητό του. Επιπλέον ο 10χρονος πετά με δύναμη το ανυπεράσπιστο σκυλί στο πάτωμα κρατώντας το από τον λαιμό.

Το σοκαριστικό βίντεο κυκλοφόρησε στα social media και άμεσα έγινε σχετική καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Σερρών. Μέσα σε αυτό το εγκαταλελειμμένο γυμναστήριο σε χωριό των Σερρών, φαίνεται να υπάρχουν στοιβαγμένα συνολικά 7 κουτάβια, οι αστυνομικοί όμως εντόπισαν μόνο τα 3 που μεταφέρθηκαν άμεσα σε κτηνίατρο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ενδεχομένως τα 4 κουταβάκια που δεν βρέθηκαν στον χώρο, δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.

Το οπτικό υλικό έχει φτάσει στα χέρια του εισαγγελέα, με τα δύο ανήλικα αγόρια να έχουν ταυτοποιηθεί. Την ίδια ώρα η μητέρα του ενός παιδιού φαίνεται πως κλήθηκε να καταθέσει, καθώς δεν διαμένει στο χωριό μαζί με το παιδί της.

«Αυτό που είδα δεν μπορούσα να το αντέξω»
Η διευθύντρια του Zero Stray Academy, Σταματίνα Σταματάκου, μίλησε στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό.

«Νομίζω ότι αυτά τα παιδιά δεν το έχουν δει καν σαν παιχνίδι, γιατί παιχνίδια είχαμε όταν ήμασταν μικροί, και μπορώ να σας πως ότι έχω ζήσει πολλές κακοποιήσεις ζώων, και στα κυνοκομεία της Σπάρτης, και έχω δει πολλά. Αυτό που είδα δεν μπορούσα να το αντέξω. Όταν βλέπεις παιδιά να κακοποιούν ζώα είναι ό,τι πιο απελπιστικό υπάρχει, νιώθω ότι έχουμε αποτύχει. Από τα κουτάβια, βρέθηκαν μόνο τα 3, τα άλλα προφανώς δεν τα κατάφεραν, γιατί με τέτοια κακοποίηση, προφανώς και δεν ζουν. Μιλάμε για βάναυση κακοποίηση», ανέφερε αρχικά.

«Πιθανώς ένα τέτοιο παιδί είναι επικίνδυνο για όλους. Κάτι έχει γίνει με αυτό το παιδί», συμπλήρωσε η κ. Σταματάκου.

«Τα πρώτα σημάδια των κατά συρροή δολοφόνων»

Η διευθύντρια του CSI Institute, Κέλλυ Ιωάννου μίλησε επίσης στο MEGA, για το περιστατικό.

«Η τυπολογία των κατά συρροή δολοφόνων, τα πρώτα σημάδια που εμφανίζουν οι κατά συρροή δολοφόνοι είναι η κακοποίηση ζώων. Οπότε όταν το βλέπω αυτό ως άνθρωπος σοκάρομαι και ως επιστήμονας για το πού βαδίζουμε. Δεύτερον, το κομμάτι της μαγνητοσκόπησης έρχεται και δυναμιτίζει την ήδη παραβατική συμπεριφορά που μπορεί να έχουν τα παιδιά. Μιλάμε για παιδιά που μπορεί να προέρχονται από δυσλειτουργία περιβάλλοντα, να υπάρχουν οι παράγοντες κινδύνου για να οδηγηθούν σε τέτοιους είδους παραβατικές πράξεις», τόνισε η κ. Ιωάννου.

Και πρόσθεσε: «Το κομμάτι της τεχνολογίας έρχεται να το ενισχύσει αυτό και να τους δείξει ότι ‘κοίτα τι κάνουμε εδώ, είμαστε μάγκες’. Το έχουμε δει με όπλα, με ληστείες, με επιθέσεις με μαχαίρια, και κανένας δεν έχει γυρίσει να πει ‘γιατί δεν υπάρχει αυτό;’, και αν το έχει κάνει, κοιτάμε τα επιφανειακά πράγματα. Φταίει ο covid; Δεν έχουμε πει ποτέ ότι τα παιδιά έχουν μεγαλώσει σε κρίση.

»Πρέπει από πολύ νωρίς να γίνει έγκαιρη παρέμβαση από ψυχολόγους, άλλα ένας ψυχολόγος από μόνος του δεν μπορεί να λύσει μία τέτοια κατάσταση όταν το περιβάλλον και η κοινωνία δεν λειτουργούν. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά είμαστε πολύ πίσω ως κοινωνία, και ακόμα και όταν γίνεται αυτό το βήμα δεν ελέγχει κανείς την επαναξιολόγηση του εκάστοτε περιστατικού» κατέληξε η κα Ιωάννου.

Πηγή: in.gr