Καλοτεράκης: O Έλληνας που ”βύθισε” τον Τιτανικό

Ο Νίκος Καλοτεράκης επιλέχθηκε από τον ίδιο τον Τζέιμς Κάμερον για να απεικονίσει καρέ καρέ τη βύθιση του θρυλικού υπερωκεανίου σε τρισδιάστατη εικονογράφηση, η οποία δημοσιεύτηκε στο αφιερωματικό τεύχος Απριλίου του περιοδικού ”National Geographic” με αφορμή τα 100 χρόνια από το ναυάγιο.

Χρειάστηκε πέντε ολόκληρους μήνες για να ολοκληρώσει το δύσκολο εγχείρημα και δούλευε με τη βοήθεια των δύο συνεργατών του, 7 ημέρες την εβδομάδα, πάνω από 15 ώρες ημερησίως.

”Αρχικά κατάλαβα ότι ο Τζέιμς Κάμερον ήθελε να εικονογραφήσω το αφιέρωμα. Εξεπλάγην όταν συνειδητοποίησα ότι θα ήταν και εξώφυλλο, το οποίο ήθελαν να επιμεληθώ εικαστικά, συνήθως δημοσιεύουν φωτογραφία” δηλώνει χαρακτηριστικά ο Καλοτεράκης στα Νέα.

Αναφορικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα ο ίδιος αναφέρει: ”Πώς να φέρω στο φως κάτι που βυθίζεται στο σκοτάδι. Γιατί σε τέτοια βάθη επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι. Επομένως, στόχος μου ήταν να δείξω στο χαρτί σωστά τι κάνουν το φως και το νερό όταν μπαίνουν σε ένα πλοίο που κόβεται και βουλιάζει”.

Το εγχείρημα ήταν άκρως επιτυχημένο και το αφιέρωμα του ”National Geographic” έγινε ανάρπαστο παγκοσμίως, με τα τρισδιάστατα σχέδια του Καλοτεράκη να αποτελούν τη βάση για ένα ντοκιμαντέρ 3D animation με νέα στοιχεία για το διασημότερο ναυάγιο.

Περισσότερες ειδήσεις στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.