Καμίνι και σήμερα η Κύπρος-Τι αναφέρει η νέα κίτρινη προειδοποίηση της μετεωρολογικής

Καμίνι παραμένει και σήμερα η Κύπρος με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες τόσο στα πεδινά όσο και στα ορεινά. Για σήμερα η μετεωρολογική έχει εκδόσει νέα κίτρινη προειδοποίηση η οποία:

ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ: 1300 Τ.Χ. 13/07/2021 ΜΕΧΡΙ 1600 Τ.Χ. 13/07/2021 ΑΥΡΙΟ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΕΝΩ ΣΤΑ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΟΡΕΙΝΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟΥΣ 32 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. 

Εποχική χαμηλή πίεση και σχετικά θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Νωρίς το πρωί πιθανό να παρατηρείται τοπική χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη, στα παράλια, που σύντομα θα διαλυθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Το απόγευμα θα καταστούν ισχυροί, 5 μποφόρ, στα προσήνεμα παράλια. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα προσήνεμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις μεταμεσονύκτιες ώρες αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βόρειοι, αρχικά ασθενείς και τοπικά μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, αλλά στα νοτιοδυτικά και τοπικά στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νοτιοανατολικά και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τις μεταμεσονύκτιες και πρώτες πρωινές ώρες αναμένεται τοπική χαμηλή νέφωση ή και αραιή ομίχλη, στα παράλια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο μέχρι την Πέμπτη, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, ενώ την Παρασκευή θα παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα, που είναι αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

πηγή: OMEGAlive