Καραϊσκάκειο Ίδρυμα: Εκδήλωση Τιμής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Tο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερη συγκίνηση, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, την Εκδήλωση Τιμής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στο ΘΟΚ. Η όλη εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κ.Δ  κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Το παρόν τους έδωσαν εκτός από το Πρόεδρο, βουλεύτριες/βουλευτές, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργίου Υγείας, εκπρόσωποι κομμάτων,  εκπροσώποι της Αστυνομίας, του στρατού, δημαρχείων, επιτρόποι, συνεργάτες, φίλοι, εθελοντές και υποστηρικτές του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν 53 εθελοντές δότες από  τους  οποίους  οι 11  ήταν Τουρκοκύπριοι. Οι εθελοντές αυτοί που χωρίς δεύτερη σκέψη, πρόσφεραν μόσχευμα σε ασθενείς συνανθρώπους μας ανά τον κόσμο, δίνοντας τους μια δεύτερη ευκαιρία ζωής.  Πέραν  της  βράβευσης  των  εθελοντών δοτών  τιμήθηκαν εθελοντές και εθελοντικές ομάδες και σχολεία όπου  ξεχώρισαν   για  την εθελοντική τους  προσφορά, προς υλοποίηση  των  στόχων   του Ιδρύματος.

Τη εκδήλωση χαιρέτησαν τόσο η Πρόεδρος του Δ.Σ του Ιδρύματος, Δρ. Δημήτρης Ανδρεόπουλος, όπου τόνισε τη σημαντικότητα της ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο μας, όσο και ο Πρόεδρος της Κ.Δ κ. Νίκος χριστοδουλίδης,  ο οποίος συνεχάρει το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για τα επιτεύγματα και το έργο του και το πόσο τιμούν την πατρίδα και το λαό μας.

 

Συγκινητικές ήταν η ομιλία ενός από τους δότες μυελού των οστών, εκφράζοντας τα συναισθήματα που νιώθει κάποιος μετά από τέτοια δωρεά αλλά και οι ομιλίες δύο πρώην ασθενών, που του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία ζωής, μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Η βραδιά  είχε  γίνει  ακόμη πιο  ξεχωριστή  με  τραγούδια και χορούς μαθητών από τη σχολή Future Academy of Arts, όπου ακόμα μια χρονιά αφιλοκερδώς έδωσαν την δική τους μουσική και χορευτική νότα σε μια τόσο ιδιαίτερα ξεχωριστή βραδιά για τους δότες μας.

Χορηγοί της βραδιάς: Ελληνική Τράπεζα, Norway Grants, Cyfield και η

Sky Express.