Καταδικάστηκε για παιδική πορνογραφία ο ράπερ R. Kelly

Καταδικάστηκε ο ράπερ R. Kelly για παιδική πορνογραφία χθες, Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, ενώ αθωώθηκε για άλλες επτά κατηγορίες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του «TMZ», ο ράπερ κρίθηκε ένοχος από τους ενόρκους, για 6 από τις 13 κατηγορίες που τον βαραίνουν στην ομοσπονδιακή υπόθεση της πολιτείας του Ιλινόις.

Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος καταδικάστηκε για παιδική πορνογραφία και για τρεις κατηγορίες που αφορούσαν σε παραπλάνηση ανηλίκων, ενώ κρίθηκε αθώος για κατηγορίες παρεμπόδισης δικαιοσύνης, με αφορμή την υπόθεση του 2008, όπου θεωρήθηκε ότι «σκηνοθέτησε» τη δίκη δωροδοκώντας τους ενόρκους.

Η δίκη ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και οι εισαγγελείς τον κατηγορούσαν για βιντεοσκόπηση σεξουαλικών επαφών με ανηλίκους, ενώ περιελάμβανε σημαντικές μαρτυρίες, με την 37χρονη σήμερα βαφτιστήρα του, να ισχυρίζεται ότι ο τραγουδιστής έκανε σεξ μαζί της εκατοντάδες φορές πριν ενηλικιωθεί και η πρώτη τους σεξουαλική επαφή πραγματοποιήθηκε, όταν εκείνη ήταν 14 ετών.

Η 37χρονη Τζέιν κατήγγειλε πως ο R. Kelly την ανάγκαζε σε ερωτικές περιπτύξεις μαζί του, ενώ δήλωσε επίσης, πως είχε στην κατοχή του ένα ερωτικό βίντεο με την ίδια.

Προκειμένου μάλιστα, να μην διακινδυνεύσει το όνομά του σε περίπτωση που χανόταν η κασέτα, o R.Kelly της είχε δώσει χρήματα και το είχε καταγράψει, για να μπορεί αργότερα να ισχυριστεί ότι ήταν ιερόδουλη που γνώρισε τυχαία.

«Σε περίπτωση που κάποιος έβλεπε την κασέτα ή αν κυκλοφορούσε για τον οποιοδήποτε λόγο, θα έλεγε ότι είμαι πόρνη» δήλωσε ενώπιον του Δικαστηρίου. Μάλιστα, τόνισε πως κάθε ερωτική σχέση μεταξύ τους τελείωσε, μόλις εκείνη έκλεισε τα 18.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της, ο 30χρονος τότε τραγουδιστής την άγγιξε για πρώτη φορά σε ένα στούντιο ηχογράφησης στο Σικάγο, ενώ στη συνέχεια την καλούσε συχνά στο σπίτι του στο North Side. Μάλιστα, κάποιες φορές, στις συναντήσεις τους υπήρχαν κι άλλες έφηβες κοπέλες, τις οποίες στρατολογούσε η ίδια, κατόπιν αιτήματός του.

Η δικηγόρος του R. Kelly, Τζέννιφερ Μπονζάν, ανέφερε στους ενόρκους ότι ο τραγουδιστής της R&B έχει κάνει λάθη, αλλά επέμεινε ότι είναι αθώος, για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο ράπερ είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε 30 χρόνια φυλάκισης για ομοσπονδιακά σεξουαλικά εγκλήματα στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα