Καταδικάζει δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων

{loadposition ba_textlink}

Το ΔΣ του Συνδέσμου Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων σε έκτακτη συνεδρία του σήμερα καταδίκασε “με βδελυγμία” δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, το περασμένο Σάββατο, στην εκπομπή “`Εχουμε Θέμα” του Ράδιο Πρώτο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε στην εκπομπή αυτή πως “δεν υπάρχει κανένας προβληματισμός για αποζημίωση είτε των κουρεμένων καταθετών είτε των κατόχων αξιογράφων, με δημόσιο χρήμα. Αν υπάρχει, τότε αυτό είναι μεταξύ της τράπεζας και του πελάτης της και μπορεί να διευθετηθεί μόνο με δικαστικές αποφάσεις”.

Ο Σύνδεσμος υπενθυμίζει στον κ. Γεωργιάδη, πως κατά τη διάρκεια συνάντησης του Συνδέσμου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στις αρχές του 2015, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όταν ρωτήθηκε ποιος θα αποζημιώσει τους κατόχους αξιογράφων της Λαϊκής, απάντησε ότι επειδή η Λαϊκή ήταν κρατική, τις αποζημιώσεις θα τις καταβάλει το κράτος.

“Άρα ο πανταχού παρών και πάντοτε ξεχνών ή αγνοών Υπουργός είτε είχε κλειστά τα αυτιά του είτε ηθελημένα προσποιείται ότι αγνοεί τη δέσμευση του Προέδρου του. Το τελευταίο δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, αφού μόλις πρόσφατα με δική του παρέμβαση ναυάγησε η συμφωνία του Συνεργατισμού με τη συντεχνία των υπαλλήλων”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται πως “ακόμη μια απόδειξη ότι ο Υπουργός ξεχνά ή αγνοεί τα πάντα, είναι το γεγονός ότι επανειλημμένα του ζητήσαμε να συναντηθούμε για αλληλοενημέρωση και ακόμη περιμένουμε. Τον πληροφορούμε ότι η υπομονή των δυσπραγούντων μελών μας εξαντλείται και ο χρόνος εργάζεται εις βάρος του. Σύντομα θα αντιληφθεί τι εννοούμε”, καταλήγει ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων.

Πηγή: ΚΥΠΕ