Μέσα μαζικής μεταφοράς και βενζίνη

Το πρόβλημα  της αύξησης των τιμών των καυσίμων προβληματίζει πάρα πολύ κόσμο στην Κύπρο. Τα καύσιμα πρέπει να θεωρούνται  ως υλικό αγαθό πρώτης ανάγκης όπως είναι το ψωμί και το γάλα, αφού στην Κύπρο οι συγκοινωνίες δεν είναι τόσο εξελιγμένες όσο σε άλλες χώρες.

Στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης υπάρχουν αρκετά μέσα συγκοινωνιών που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πολίτες μιας χώρας χωρίς να χρειαστεί να βάλουν καύσιμα στο όχημα τους. Στην Κύπρο οι συγκοινωνίες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πολιτών σε ικανοποιητικά επίπεδα, γι’ αυτό είναι έγκλημα να ανεβαίνει μέρα με την ημέρα η τιμή των καυσίμων.

Πρέπει επιτέλους οι αρμόδιοι να αντιληφθούν το πρόβλημα που δημιουργείται στην κυπριακή κοινωνία έτσι ώστε να φροντίσουν να ρίξουν τις τιμές των καυσίμων. Ας κερδίσει λιγότερα χρήματα η κυβέρνηση έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με εκτίμηση: Παναγιώτης Κωνσταντίνου  

Απάντηση:

Αγαπητέ Παναγιώτη, αυτό είναι ένα πρόβλημα που μαστίζει ολόκληρη την κυπριακή κοινωνία, αλλά δεν είναι θέμα που μπορεί να λύσει η κυβέρνηση. Οι τιμές των καυσίμων εξαρτώνται από τα σκαμπανεβάσματα της τιμής του πετρελαίου στη παγκόσμια αγορά.

Αν προσέξεις τις τιμές των καυσίμων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, θα διαπιστώσεις ότι οι τιμές στη Κύπρο είναι πολύ πιο χαμηλές. Υπάρχουν χώρες που οι τιμές των καυσίμων έχουν ξεπεράσει τα δύο ευρώ. Όπως ανέφερες και εσύ όμως, οι υπόλοιπες χώρες έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κατά τη γνώμη μου, τα ανεπαρκή μέσα συγκοινωνιών είναι το θέμα που θα πρέπει να προβληματίσει τους αρμόδιους και όχι η αύξηση των καυσίμων.