Καταγγελίες σε Επιτρόπους από τη μάνα του μαθητή που σχεδίαζε επίθεση σε σχολείο

Δύο αναφορές στην Επίτροπο Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού και στην Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα υπέβαλε σήμερα η μητέρα του αλλοδαπού μαθητή που καταγγέλθηκε χθες ενώπιον της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων του Περιφερειακού Γυμνασίου Κοκκινοτριμιθιάς Πόλυ Πολυκάρπου, ότι τον περασμένο Νοέμβριο σχεδίασε ένοπλη επίθεση στο εκπαιδευτήριο.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού Δέσπω Μιχαηλίδου τόνισε ότι τέτοιες αναφορές δημιουργούν “ρεύμα υποβόσκοντος ρατσισμού”, αφού το περιστατικό θεωρήθηκε λήξαν από τις Αρχές που διερεύνησαν την υπόθεση και δεν εντόπισαν οτιδήποτε.

“Πρόκειται για ένα παιδί εφηβικής ηλικίας, που θα μπορούσε να είναι ένα οποιοδήποτε παιδί. Είτε με μεταναστευτική βιογραφία, είτε Κυπριόπουλο. Μιλάμε για ένα έφηβο. Το να δημιουργηθεί με την αναφορά του Προέδρου του Γυμνασίου Κοκκινοτριμιθιάς και να εντοπιστεί το πρόβλημα σε ένα μεμονωμένο γεγονός, που προκαλεί ανησυχία ως εκ της φύσης του, αντιλαμβάνεστε ότι ξεφεύγουμε από το πρόβλημα αυτό καθ εαυτό. Ότι υπάρχει πρόβλημα λόγω του υπερπληθυσμού του Πουρνάρα είναι γεγονός. Το θέμα είναι τι κάνουμε για να έχουμε στο σχολείο, από τα παιδιά και τους γονείς, ομαλή ένταξη στην κοινότητα. Είναι κάτι που συνεχώς παραβλέπουμε και με το να επανερχόμαστε δημιουργούμε φοβικό κλίμα.”

Η κυρία Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς κάνουν λόγο για αύξηση της εγκληματικότητας στην περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς, την ώρα που σε ολόκληρη την Κύπρο καταγράφονται ανάλογα φαινόμενα. Διατύπωσε επίσης ερωτήματα για το θέμα, όπως:

Τι έκανε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων;
Τι έκανε η σχολική κοινότητα για το πρόβλημα αυτό;
Αποτάθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας για στήριξη και επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μαθητών;
Τι κάνει η κοινότητα Κοκκινοτριμιθιάς;
“Χρειάζεται στήριξη και αυτό είναι θέμα του Υπουργείο Παιδείας. Χρειάζεται ενδυνάμωση και αυτό είναι θέμα του Υπουργείου Εσωτερικών, να στηρίξει την κοινότητα και να εντοπίσει τα προβλήματα. Να καθυσηχαστούν οι κάτοικοι και να καλλιεργήσουμε κουλτούρα αποδοχής.”

Η Επίτροπος Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού πρόκειται να αποστείλει επιστολές στα εμπλεκόμενα Υπουργεία και φορείς για την κατάσταση, ενώ σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν εστιάζεται στην αστυνόμευση της περιοχής, αλλά στην έλλειψη δομών, εγκαταστάσεων και διαχείρισης των ανθρώπων”

“Ούτε τους μετανάστες μπορούμε να εξορίσουμε, ούτε τους κατοίκους να  μετακινήσουμε. Άρα πρέπει να υπάρξουν συζητήσεις, διαμεσολάβηση μεταξύ των αρμοδίων για να ακούσουν τα προβλήματα. Ρωτούν για την αστυνόμευση και εάν τιμωρήθηκε αυτό το παιδί. Το θέμα είναι να δούμε τι τον οδήγησε να κάνει αυτές τις σκέψεις και να φτάσει μέχρι τους χάρτες ή δεν ξέρω και γω τι άλλο.”

Η κυρία Μιχαηλίδου ανέφερε ότι η ριζοσπαστικοποίηση των παιδιών μεταναστών γίνεται όταν “αφήνονται στην τύχη τους και στο έλεος τους” και όχι όταν βοηθούνται να ενταχθούν στην σχολική κοινότητα και την κοινωνία.

πηγή: alphanews.live