Καταπέλτης η Ε. Βραχίμη: «Δικαστές που κανονίζουν τους δικούς τους»

{loadposition ba_textlink}

Η κυρία Βραχίμη στη ομιλία της ανέλυσε τα «νοσήματα» από τα οποία το δικαστικό σύστημα της Κύπρου υποφέρει και πρότεινε αλλαγές και εκσυγχρονισμούς στο σύστημα.

Αναλυτικά, η κυρία Βραχίμη προτείνει τη δημιουργία Τριτοβάθμιου Δικαστηρίου του οποίου οι αρμοδιότητες θα είναι καθαρά οι αναλύσεις των μη σύντομων αποφάσεων του Ανωτάτου, με τοποθέτηση ορθών βάσεων.

Μιλώντας για τους δικαστές, η κυρία Βραχίμη, δήλωσε πως οι θέσεις γεμίζουν από άτομα τα οποία ως επί το πλείστον είναι, όπως η ίδια ανέφερε, «Δια της ανταλλαγής» με τον καθένα να κανονίζει «τον δικό του» εναλλάξ. Γι’ αυτό η κ. Βραχίμη προτείνει ίδρυση και λειτουργία Σχολής Δικαστών, όπως επίσης την εφαρμογή τέστ νοημοσύνης και ψυχολογικού έλεγχου στους μελλοντικούς δικαστές.

Σύμφωνα με τη γνωστή δικηγόρο, ένας δικαστής πρέπει να είναι ικανός, με γνώσεις, ιστορικό υπόβραθρο, εντιμότητα και προέρχεται από το χώρο του ελεύθερου δικηγορικού επαγγέλματος.

Τέλος, η κ. Βραχίμη ανακοίνωσε τη δημιουργία της κίνησης «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» με στόχο την απόδοση δικαιοσύνης σε όσους «έκλεψαν» χρήματα από το κράτος.

Σύμφωνα με την ίδια ο κόσμος, μέσω της προσωπικής της σελίδας που διαχειρίζεται στο Facebook, στέκεται δίπλα της, συμπαραστάτης στον αγώνα της.

*Περισσότερα στην έκδοση της εφημερίδας «24» αυτό το Σαββατοκυρίακο.