Κατάθεσε η παιδίατρος για την Πισπιρίγκου-«Η ανακοπή της Τζωρτζίνας μας συγκλόνισε»

Τη συμπεριφορά των γονιών της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη μετά την ανακοπή που υπέστη η κόρη τους στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας «αποτύπωσε» σήμερα με την κατάθεσή της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στη δική της Ρούλας Πισπιρίγκου, η παιδίατρος Λαμπρινή Βίτσα, η οποία είχε εξετάσει το κοριτσάκι δυο φορές.

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, η Ρούλα Πισπιρίγκου βλέποντας την κόρη της να βγαίνει μετά την ανάνηψη με το φορείο από το θάλαμο ήταν ψύχραιμη. Σε ό,τι αφορά στη στάση του πατέρα του παιδιού, Μάνου Δασκαλάκη, η μάρτυρας είπε: «Ο Δασκαλάκης μου είπε ότι “έτσι γίνονται με εμάς ποτέ δεν υπάρχει κάτι και όλο κάτι γίνεται”» ανέφερε η μάρτυρας για να προσθέσει:

«Ήταν ένας πατέρας που έχει χάσει δυο παιδιά… Δεν τον ρώτησα γιατί, κατάλαβα. Προσπάθησα να τον καθησυχάσω. Του είπα μην αγχώνεστε στο νοσοκομείο είστε, είμαστε από πάνω…».

Η γιατρός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της υπεράσπισης, είπε πως συνάδελφος της είχε επικοινωνήσει με την παιδοκαρδιολόγο πριν το παιδί πάθει την ανακοπή που την οδήγησε στην τετραπληγία. «Του μετέφερε (η παιδοκαρδιολόγος) ότι είχε δει το παιδί 10 μέρες νωρίτερα και δεν είχε κάποιο πρόβλημα και πρότεινε σε δεύτερο χρόνο να βάλει χόλντερ», σημείωσε η μάρτυρας για να συμπληρώσει: «Η ανακοπή της Τζωρτζίνας ήταν ένα περιστατικό που μας είχε συγκλονίσει…Συζητήθηκε στις ενημερώσεις των γιατρών αλλά συνάντηση επί τούτου δεν έγινε».

Νωρίτερα, η κυρία Βίτσα, η οποία σήμερα δεν εργάζεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, κατέθεσε πως είχε εξετάσει τη μικρή Τζωρτζίνα δύο φορές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της. Ήταν δε παρούσα και στη διαδικασία της ανάνηψης του παιδιού, χωρίς ωστόσο να συμμετάσχει σε αυτήν.

Η μάρτυρας ανέφερε στην κατάθεση της: «Η πρώτη επαφή με το παιδί ήταν στις 9 Απριλίου 2021. Την εξέτασα στις 12:30 την ώρα που με ενημέρωσαν ότι έκανε εμετό. Συνέστησα να μπει ορός. Την είδα και Κυριακή πρωί. Είχε προηγηθεί το Σάββατο το βράδυ ένα επεισόδιο υποξίας. Την είδα ξαπλωμένη, παρακολουθούσε στο λαπτοπ ένα παιδικό. Την εξέτασα, δεν βρήκα κάτι, δεν άκουσα άκροαστικα. Ενημέρωσα τον πατέρα, ο οποίος ήταν εκεί εκείνη την ώρα πως το παιδί ήταν σταθερό. Η επόμενη φορά που είδα το παιδί ήταν διασωληνωμένο».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα