ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα μέτρα στήριξης για τους τουρκοκύπριους

Ως μια” άδειου περιεχομένου επίδειξη χαρακτήρισε ο ΓΓ της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, Μπουράκ Μαβίς το πακέτο 14 μέτρων της Κυβέρνησης της ΚΔ προς τους Τ/κ.

Η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στη Μια Μηλιά, πρόσθεσε, λειτουργεί ήδη ενώ δεν υπάρχει επίσης καμία δυσκολία στην πρόσβαση στα μουσουλμανικά μνημεία στον «νότο».

Δεν είναι σωστό να χρησιμοποιούνται τα δικαιώματα της τουρκοκυπριακής κοινότητας, «η οποία είναι ο ιδρυτικός ισότιμος εταίρος της Κυπριακής Δημοκρατίας», ως πολιτικό εργαλείο, είπε, προσθέτοντας πως «θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε σε όλα τα κόμματα ότι είμαστε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανεξάρτητα από τη διαδικασία λύσης στο νησί».

Ο κ. Μαβίς είπε ότι επιμένουν στα αιτήματά τους που είναι να γίνει η τουρκική γλώσσα της ΕΕ, η άμεση συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+, η περίληψη των Τ/κ στο ΓεΣΥ με την πληρωμή ασφαλίστρων, το άνοιγμα λογαριασμών σε τράπεζες και η επέκταση του Κανονισμού για την Πράσινη Γραμμή.

Ιζτζάν

Η δέσμη μέτρων που ετοίμασε η ΚΔ για τους Τουρκοκύπριους είναι ένα βήμα προς τα εμπρός και η τουρκοκυπριακή κοινότητα είναι ισότιμος ιδρυτικός εταίρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και για αυτό δεν πρέπει να θεωρείται ως χάρη η δέσμη μέτρων, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του Κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιζτζιάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ