Καθοριστική συνάντηση Κούσιου με κοινωνικούς εταίρους για ΑΤΑ

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος συναντάται σήμερα με τους κοινωνικούς εταίρους (συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις) σε μια νέα, καθοριστική, συνάντηση για την επίτευξη συμφωνίας στο θέμα της καταβολής της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ).

Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 10:00 στο Υπουργείο Εργασίας με τις προσδοκίες για θετική κατάληξη να είναι μειωμένες. Ο ίδιος κ. Κούσιος έχει εκφράσει απαισιοδοξία για το ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας.

Στο μεταξύ οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προγραμματίσει νέα πανσυνδικαλιστική συνάντηση στις 15:00 στα γραφεία της ΠΕΟ, προκειμένου να πάρουν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Μετά την προηγούμενη πανσυνδικαλιστική στις 5 Δεκεμβρίου οι συντεχνίες είχαν προειδοποιήσει πως αναμένουν θετική κατάληξη στο όλο θέμα, προσθέτοντας πως «θα λάβουν οριστικές αποφάσεις για λήψη καθολικών μέτρων αντίδρασης, για τα οποία την αποκλειστική ευθύνη θα φέρουν όσοι με παρελκυστικές μεθοδεύσεις προσπαθούν να πλήξουν τον ζωτικό για τους εργαζόμενους αλλά και την οικονομία του τόπου θεσμό της ΑΤΑ».

Υπενθυμίζεται ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διεκδικούν πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ, στο 100%, από το 50% που είναι σήμερα, ενώ φαίνεται να αποδέχονται και πρόταση για σταδιακή επαναφορά. Από την πλευρά τους, οι εργοδοτικές οργανώσεις ζητούν την κατάργηση του θεσμού.

πηγή: OMEGALIVE