Κατρακυλούν οι ξενοδοχειακές τιμές σε Ελλάδα και Κύπρο

{loadposition ba_textlink}

Ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου, φέρνει μεγάλη μείωση των ξενοδοχειακών τιμών στην Ελλάδα, καθιστώντας την, τη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Αντίθετα, Ισπανία και Ιταλία ανεβάζουν τις τιμές τους. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) για το μήνα Σεπτέμβριο 2014.

Το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης των ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα παρουσιάζεται στον Άγ. Ιωάννη Λευκάδας. Ποσοστό που αγγίζει το 83 τοις εκατό και με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης δίκλινου δωματίου να κυμαίνεται στα 49 ευρώ, ενώ τον Αύγουστο κυμαινόταν στα 284 ευρώ.

Ακολουθεί ο Καρτεράδος Σαντορίνης με μείωση των ξενοδοχειακών τιμών της τάξεως του 67 τοις εκατό και με μέση τιμή διανυκτέρευσης για το Σεπτέμβριο στα 44 ευρώ έναντι 134 ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Στην τρίτη θέση των μειώσεων συναντάμε τη Φολέγανδρο, ένα από τα ελληνικά νησιά που χαρακτηρίζονται εναλλακτικά, με ποσοστό 59 τοις εκατό και μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 63 ευρώ για τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου, έναντι 152 ευρώ ανά διανυκτέρευση για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.
Ακολουθεί η Λευκάδα, το νησί με τις μαγευτικές παραλίες, με μέση τιμή διανυκτέρευσης για το Σεπτέμβριο στα 80 ευρώ, έναντι 172 ευρώ για τον Αύγουστο (ποσοστό μείωσης 53 τοις εκατό).

Την πεντάδα των μεγαλύτερων μειώσεων συμπληρώνει η κοσμοπολίτικη Μύκονος, με ποσοστό που αγγίζει το 52 τοις εκατό. Οι μέσες ξενοδοχειακές τιμές στο νησί των ανέμων κατρακυλούν από 402 ευρώ για τον Αύγουστο στα 191 ευρώ ανά διανυκτέρευση για το μήνα Σεπτέμβριο.

Συγκρίνοντας τις μέσες ξενοδοχειακές τιμές μεταξύ των κρατών που αποτελούν ανταγωνιστικές αγορές για την Ελλάδα, γίνεται σαφές ότι ακολουθούν διαφορετική πολιτική και πορεία όσον αφορά στις ξενοδοχειακές τιμές.

Ελλάδα, Κύπρος και Πορτογαλία ρίχνουν τις μέσες ξενοδοχειακές τους τιμές για το μήνα Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Τουρκία τις ανεβάζουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί το κράτος της Ευρώπης με τη μεγαλύτερη μείωση τιμών εν συγκρίσει με τον Αύγουστο 2014 με ποσοστό 23 τοις εκατό και τη μέση ξενοδοχειακή τιμή να κυμαίνεται στα 121 ευρώ έναντι 158 ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης τιμών στην Ευρώπη ανήκει στην Κύπρο (16 τοις εκατό) με τη μέση ξενοδοχειακή τιμή να διαμορφώνεται στα 123 ευρώ για το Σεπτέμβριο, έναντι 147 ευρώ για το μήνα Αύγουστο.

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 175 διαφορετικά online booking sites.

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται στις ένα εκατομμύριο καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 75 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα. Το tHPI αντανακλά τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από περισσότερα από 175 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.

Πηγή: news247.gr,επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας.