Καζακστάν: 13 νεκροί από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Αλμάτι

Τον θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπων προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο της Αλμάτι, της μεγαλύτερης πόλης του Καζακστάν, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της πρώην πρωτεύουσας της χώρας της κεντρικής Ασίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς «βρέθηκαν 13 νεκροί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες· βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησής τους», ανέφεραν οι τοπικές αρχές στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Zakon.kz, που επικαλέστηκε το γραφείο του δημάρχου της Αλμάτι, άλλοι τρεις άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν για την φωτιά τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σήμερα 30 Νοεμβρίου, με την πυρκαγιά να εκδηλώνεται στο υπόγειο τριώροφου κτιρίου, στο υπόγειο και στο ισόγειο του οποίου λειτουργεί ξενοδοχείο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Χρειάστηκε σχεδόν μια ώρα στους πυροσβέστες για να σβήσουν τις φλόγες, συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας πως τα θύματα πέθαναν εξαιτίας δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των τοπικών αρχών, στο κτίριο βρίσκονταν 72 άνθρωποι και οι 59 μπόρεσαν να απομακρυνθούν εσπευσμένα από αυτό χωρίς βοήθεια.

Διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια της θανατηφόρας πυρκαγιάς.

πηγή: CNN Greece