ΚΕΡΑΥΝΟΣ: Παρουσίασε μέτρα για συγκράτηση του δημόσιου μισθολογίου

Δύο μέτρα που θα συνεισφέρουν στη συγκράτηση του δημόσιου μισθολογίου ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στο πλαίσιο της ομιλίας του για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024.

Παρουσιάζοντας τον πρώτο προϋπολογισμό της κυβέρνησης Νίκου Χριστουδουλίδη, ο κ. Κεραυνός ανέφερε επίσης ότι εν μέσω της αβεβαιόητας η κυπριακή οικονομία παραμένει ανθεκτική και ισχυρή, για να τονίσει, ωστόσο, ότι παρά τις ικανοποιητικές οικονομικές επιδόσεις «δεν εφησυχάζουμε».

Σε σχέση με την συγκράτηση της «ανελαστικής δαπάνης» του κρατικού μισθολογίου, ο κ. Κεραυνός ανακοίνωσε ότι κάθε αρχές του χρόνου το Υπουργείο Οικονομικών θα παρουσιάζει στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση τις αναγκαίες θέσεις, μετά από διαβούλευση με τα Υπουργεία και Υφυπουργεία, με σαφή τεκμηρίωση, ενώ έχουν δοθεί οδηγίες για ανάθεση σε εξωτερικό φορέα, τη διεξαγωγή μελέτης για εξορθολογισμό του κρατικού μισθολογίου στη βάση διεθνών και ευρωπαϊκών προτύπων.

«Αυτά είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα ώστε να μην υπάρξει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μια συνεχής τάση γεωμετρικής προόδου αύξησης του κρατικού μισθολογίου», υπογράμμισε.

Ο κ. Κεραυνός επανέλαβε την προσήλωση της κυβέρνησης στην σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη, στα πλαίσια δημοσιονομικής πειθαρχίας και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. «Αυτό το τρίπτυχο αποτελεί  και την πάγια πολιτική της κυβέρνησης», είπε.

Εξάλλου, έστειλε και μηνύματα ενόψει της συζήτησης για τις εκποιήσεις, λέγοντας πως «η ψήφιση του εμπλουτισμένου πακέτου μέτρων που έχει καταθέσει η κυβέρνηση θα είναι καθοριστικής σημασίας για την ομαλή και υγιή πορεία της οικονομίας μας».