Κι όμως: Επιβάτης προσγείωσε αεροσκάφος σε αεροδρόμιο της Φλόριντα (Βίντεο)

Ήρωας έγινε ένας επιβάτης που κατάφερε να προσγειώσει με ασφάλεια ένα μικρό ιδιωτικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Φλόριντα, μη έχοντας καμία εμπειρία από πτήσεις.

Κάποιο πρόβλημα, πιθανόν υγείας, προέκυψε με τον πιλότο και ο επιβάτης πήρε την κατάσταση στα χέρια του, με την υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας να του δίνει οδηγίες.

Σύμφωνα με το ηχητικό σήμα LiveATC.net που έλαβε το CNNi, ο άνδρας ακούγεται να λέει:

«Υπάρχει μια σοβαρή κατάσταση εδώ… Ο πιλότος λέει ασυναρτησίες και δεν έχω ιδέα πώς να πετάξω το αεροπλάνο».

Στη συνέχεια, ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ξεκίνησε να του δίνει οδηγίες για την προσγείωση.

«Προσπάθησε να κρατήσεις τα φτερά οριζόντια και να δεις αν μπορείς να αρχίσεις να κατεβαίνεις. Σπρώξτε προς τα εμπρός τα χειριστήρια και κατέβα με πολύ αργό ρυθμό», ακούγεται να λέει ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας στον άνδρα.

«Προσπάθησε να ακολουθήσεις την ακτή είτε προς τα βόρεια είτε προς τα νότια. Προσπαθούμε να σας εντοπίσουμε», σημειώνει.

Ένας άλλος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας ακούγεται να λέει σε άλλα αεροπλάνα τι έχει συμβεί.

«Μόλις είδατε μερικούς επιβάτες να προσγειώνουν αυτό το αεροπλάνο», λέει ο χειριστής του πύργου σε έναν άλλο πιλότο της American Airlines που περίμενε να απογειωθεί για το Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

«Είπες ότι οι επιβάτες προσγείωσαν το αεροπλάνο;» ρώτησε ο πιλότος της American Airlines. «Ω, Θεέ μου. Μπράβο», σημείωσε.

Δύο άτομα επέβαιναν στο μονοκινητήριο Cessna 208 όταν ο πιλότος εκδήλωσε ιατρικό πρόβλημα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση του πιλότου, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Με πληροφορίες από: A passenger with no flying experience landed a plane in a Florida airport after the pilot became incapacitated/ Jamiel Lynch, Aaron Cooper and Ross Levitt, CNN/cnn.gr