Κοινή γραμμή ΑΚΕΛ- Πιτσιλλίδη κατά της «ρητορικής φόβου» του Αρχιεπισκόπου- «Το ΑΚΕΛ δεν είναι σκληρό… Απαγορεύεται αυτό που κάνει ο άνθρωπος»

Απόλυτα σύμφωνος φέρεται να είναι με το ΑΚΕΛ ο Ανδρέας Πιτσιλλίδης, όσο αφορά τις κατηγορίες του κόμματος κατά του Αρχιεπισκόπου για στάση μισαλλοδοξίας.

Αφορμή για αυτή την αντίδραση του ΑΚΕΛ, στάθηκε η χριστουγεννιάτικη εγκύκλιος του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Κύπρου, αφού όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, «ανήμερα των Χριστουγέννων ο Αρχιεπίσκοπος επέλεξε με την εγκύκλιό του να κηρύξει ξανά τη μισαλλοδοξία παρά την αγάπη, τη μικροψυχία παρά την αλληλεγγύη… Δεν είναι η πρώτη φορά που…προκαλεί με τα λεγόμενά του. Θυμίζουμε σε όλους, και στον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο, πως οι ακραίες και διχαστικές πολιτικές απόψεις συνιστούν ποινικό αδίκημα. Πέραν τούτου, οι προκλητικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου αποτελούν προσβολή για την Εκκλησία, τις χριστιανικές αξίες και εν γένει για τον πολιτισμό μας».

Το δικό του σχόλιο κλήθηκε να δώσει στην πρωινή εκπομπή του Sigma «Πρωτοσέλιδο», o γνωστός θεολόγος, Ανδρέας Πιτσιλλίδης, σχετικά με την εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου.

Ο κ. Πιτσιλλίδης παρουσιάζεται να έχει κοινή γραμμή με τα όσα αναφέρει το ΑΚΕΛ, αφού όπως δήλωσε, «Το ΑΚΕΛ δεν είναι σκληρό. Εφαρμόζει αυτά που λέει ο νόμος. Απαγορεύεται αυτό που κάνει ο άνθρωπος (Αρχιεπίσκοπος)», εννοώντας τη ρητορική του φόβου.

«Αντί να πει δυο λόγια μέρες αγάπης, να φέρει τον κόσμο κοντά.. Με όλο τον σεβασμό αλλά μετέτρεψε εντελώς αυτά που λέει το Ευαγγέλιο…», συμπλήρωσε.

Δείτε στο πιο κάτω βίντεο απόσπασμα από όσα είπε ο κ. Πιτσιλλίδης: