Κύπριοι δημοσιογράφοι δίπλα στην ΕΡΤ (pics,vids)

 


Εγγραφείτε στο Newsletter του 24Η και οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας θα έρχονται στο email σας

 Ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


 

Της Άρτεμις Ελένης Καζά

«Μέρες χούντας» και  «πρωτόγνωρες στιγμές» ζούμε, σύμφωνα με δημοσιογράφους που αφήνοντας για λίγο τις δουλειές τους έσπευσαν να πραγματοποιήσουν διαδήλωση στην Ελληνική Πρεσβεία, δείχνοντας ξεκάθαρα την εναντίωση τους στην απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία της ΕΡΤ. 

«Η απόφαση αυτή δημιουργεί κενό στο αγαθό της πληροφόρησης και προκαλεί με τη σειρά του μεγάλη τρύπα στον ιστό της Δημοκρατίας» ανέφερε σε ομιλία του ο Πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών, Αντώνης Μακρίδης, ζητώντας την ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που βάζει λουκέτο στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση και οδηγεί σε μια πρωτοφανή περιπέτεια την κοινωνία και τους 2656 εργαζόμενους που από την μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν στο δρόμο. 

 


eskpresviaMAKRIDIS1 από 24hcomcy 

Στην διαδήλωση παρευρέθηκαν με πανό και ηχηρά μηνύματα, παλαίμαχοι της Δημοσιογραφίας, ηθοποιοί, πολιτικοί, αλλά και νέοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι είναι δίπλα στην ΕΡΤ, δηλώνοντας τη δυσαρέσκεια τους στην απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Μάλιστα ο κ. Μακρίδης, συμβούλεψε τους νέους δημοσιογράφους να μην είναι τόσο αδιάφοροι όσο οι ίδιοι, και φυσικά να οργανωθούν. 

 

Οι μέρες σήμερα θυμίζουν «μέρες χούντας» σύμφωνα με τον επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Συντακτών Αντρέα Καννάουρο, ο οποίος ανέφερε στο 24h ότι δεν θεωρεί πως όλα αυτά έπρεπε να γίνουν και σίγουρα με διάλογο θα μπορούσαν να λυθούν όλα τα προβλήματα της ΕΡΤ, αφού με αυτή τους τη κίνηση η Κυβέρνηση της Ελλάδας σβήνουν μια ιστορία. 


eskpresviaKANNAOUROS από 24hcomcy 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ κ. Γιώργος Λουκαίδης, καταδίκασε τη μονομερή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους 2656 απολυθέντες εργαζόμενους.

“Η πρωτοφανής απόφαση που λήφθηκε μετά από υποδείξεις της τρόικας στην Ελλάδα για απολύσεις στο δημόσιο, αποτελεί καίριο πλήγμα κατά της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας και καταστρατηγεί το δικαίωμα  του ελληνικού λαού για αντικειμενική και πολύπλευρη ενημέρωση, καθώς και για ποιοτική ψυχαγωγία. Ο ρόλος της εθνικής ραδιοτηλεόρασης σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υποκατασταθεί από την ιδιωτική. Η απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ αποτελεί επίσης, πλήγμα κατά των εργασιακών θέσμιων, αφού με τον πιο εύκολο τρόπο χιλιάδες εργαζόμενοι πετάγονται στο δρόμο, με το πρόσχημα τον εξορθολογισμό των δημόσιων οικονομικών” κάνοντας έκκληση στην κυβέρνηση Σαμαρά να επανεξετάσει την απόφαση της και να ανακαλέσει το κλείσιμο της ΕΡΤ”. Επίσης ανέφερε ότι, τα  όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με τις συνεχείς απαιτήσεις της τρόικα για περικοπές και απολύσεις θα πρέπει να προβληματίσουν όλους και εδώ στην Κύπρο, για το που θα οδηγηθεί η κυπριακή οικονομία εντός του μνημονιακού ζυγού.

 

Δημοσιογράφοι μίλησαν επίσης στην Κάμερα του 24h

Ανάμεσα σε άλλα ο δημοσιογράφος Μιχάλης Παπαδόπουλος, σχολίασε ότι με την απόφαση της η Ελληνική κυβέρνηση έχει ανοίξει την πόρτα της αβύσσου, αποφασίζοντας το αδιανόητο.

Ο δημοσιογράφος Χριστόδουλος Χριστοδούλου αναφέρθηκε σε «πρωτόγνωρες αποφασιστικές στιγμές» προσθέτοντας μάλιστα ότι «αυτοί όλοι που προσπαθούν να ρίξουν μαύρο στην ΕΡΤ, είναι αυτοί που ζουν τόσα χρόνια στο σκοτάδι». 

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε δηλώσεις του κόσμου που παρευρέθηκε στη διαδήλωση. Όπως επίσης να αντιληφθείτε και την όλη ατμόσφαιρα της. 


eskpresviaDIMOSIOGRAFOI από 24hcomcy 

 


eskpresviaSINTHIMATA από 24hcomcy

Στάση εργασίας και η βουλή

Ανταποκρινόμενοι στην απόφαση της ΠΑΣΥΔΥ, οι υπάλληλοι της Βουλής των Αντιπροσώπων, πραγματοποίησαν συμβολική στάση 15λεπτών  σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης (ΕΡΤ). 

Επίσης, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Σκεύη Κουκουμά, προς έκφραση συμπαράστασης και σεβόμενη την απόφαση της ΠΑΣΥΔΥ καθυστέρησε την έναρξη της συνεδρίας του σώματος που προεδρεύει που ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει στις 11.00 μέχρι τις 11.15.