“Η Τρόικα απέτυχε”!

Την άποψη ότι πρέπει επιτέλους να υπάρξει η παραδοχή ότι η πολιτική της Τρόικα απέτυχε, εξέφρασε ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Σοφοκλής Σοφοκλέους, κατά τη διάρκεια δημόσιας ακρόασης στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, με θέμα τις επιτυχίες και τις αποτυχίες στις χώρες που βρίσκονται σε κρίση.

Ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ τόνισε πως η πολιτική της Τρόικα ενίσχυσε την ύφεση και αύξησε την ανεργία και πως δεν πρέπει να αμφισβητείται πλέον η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η ΕΕ. Συγκεκριμένα, ο Σοφοκλής Σοφοκλέους ανέφερε πώς «η φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή  στην Ένωση ανέρχεται στο 1 τρις, οι άνεργοι σήμερα μετρούν 33 εκατομμύρια και πως ένας στους τέσσερις ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας. Η σταθερότητα της Ένωσης κλυδωνίζεται ενώ η Ευρωζώνη μπαίνει σε περιπέτειες. Οι λαοί δεν είναι πειραματόζωα».

Ο Σοφοκλής Σοφοκλέους υπογράμμισε πώς η απόφαση του Eurogroup είναι παράνομη και προκλητικά απαράδεκτη και πως η ενοποίηση της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής της ΕΕ, η ενίσχυση του εποπτικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και  η αύξηση της ρευστότητας και των επενδύσεων αποτελούν τη μόνη πρόταση για διέξοδο από την κρίση.

Τέλος, ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ κάλεσε τους Ευρωπαίους να ακούσουν επιτέλους τη φωνή κορυφαίων οικονομολόγων που προτείνουν αυτή τη στιγμή ως  μόνη διέξοδο την αλλαγή πορείας. «Πρέπει να μπει φρένο σε αυτή την αποτυχημένη πολιτική λιτότητας και τη θέση της να πάρει μια νέα  προοδευτική οικονομική πολιτική με κύριο χαρακτηριστικό την κοινωνική οικονομία».

Πηγή: KYΠΕ