Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες την Πέμπτη

Κίτρινη Προειδοποίηση εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης η Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η προειδοποίηση θα τεθεί σε ισχύ από αύριο στις 6:00 το πρωί μέχρι τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής.

Συνδυασμός βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή.

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο το Αιγαίο, κινείται σταδιακά νοτιοανατολικά και αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Αργότερα ωστόσο αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός. Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά μέχρι ταραγμένη. Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά

. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, και θα παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

πηγή: SIGMALIVE